33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Românii, mai bogaţi cu un miliard de euro

Numărul participanţilor la sistemul privat de pensii obligatorii a crescut cu 5% la finele lunii noiembrie, faţă de decembrie 2009, până la peste 5,15 milioane de contributori. Activele adunate în conturile lor au urcat la 967 de milioane de euro.

Luna trecută, Casa Naţională de Pensii (CNPAS) a repartizat aleatoriu 17.500 de persoane, care au intrat în câmpul muncii, dar nu au optat pentru un fond de pensii obligatorii administrat privat. De la începutul anului şi pâna la 30 noiembrie, au fost repartizate aleatoriu 202.300 de persoane, reprezentând aproape 83% din totalul participanţilor care au intrat în sistem.

Mai mult de jumătate dintre participanţi sunt bărbaţi, potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Valoarea activelor nete înregistrată de fondurile de pensii administrate privat a fost de 4.152,4 milioane lei, echivalentul a 967 de milioane de euro, o creştere cu 74,1% în primele 11 luni ale anului.

”Cea mai bună veste este faptul că cei peste 5,1 milioane de clienţi ai fondurilor de pensii private obligatorii vor începe anul 2011 cu un miliard de euro mai bogaţi, aceşti bani fiind în conturile lor individuale de la aceste fonduri de pensii. Este un prag psihologic atât pentru clienţi, cât şi pentru industrie, care pune bazele unei evoluţii solide şi sănătoase pe viitor”, a declarat secretarul general al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), Mihai Bobocea.

Sursa: CSSPP

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here