spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Românii se vor pensiona la 65 de ani

- Advertisement -

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, articolul 53 din proiectul de lege a pensiilor, în varianta iniţială adoptată de Senat, care prevede egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi, la 65 de ani. Creşterea vârstei de pensionare se va face treptat, până în 2030.

Articolul care prevede ca vârsta standard de pensionare să fie de 65 de ani atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, a obţinut 105 voturi „pentru”, 82 „împotrivă” şi 9 abţineri, informează Mediafax.

Astfel, femeile vor munci cu peste şase ani mai mult, iar bărbaţii cu doar un an şi trei luni.

Votul final a fost dat după ce deputaţii au votat şi amendamentele respinse de comisie. Toate amendamentele au fost respinse din nou şi în plen.

Anterior, în plenul Camerei a fost respins un amendament, adoptat în Comisia de muncă, care a întocmit raportul la proiectul de lege, potrivit căruia vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei, fiind înregistrate 90 de voturi „împotrivă”, 85 „pentru” şi 12 abţineri.

Votul asupra acestui amendament a fost reluat după o pauză de consultări, înainte de pauză acesta fiind o dată respins şi o dată admis.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.