spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Românii simt din plin prețurile crescute ale alimentelor. Analist economic: Vin scumpiri în cascadă

- Advertisement -

Românii simt din plin scumpirile alimentelor. Alimentele de bază s-au scumpit în ultimul an cu aproape 3 la sută, confirmă datele Institutului Național de Statistică. Acum, oamenii sunt mult mai atenți la produsele pe care le pun în coșul de cumpărături.

Femeie: Foarte scumpe, am vrut să iau o conopidă, era micuță, 15 lei… Cum să dai 15 lei pe o conopidă? Nu mai fac…
Bărbat: În loc să mai mănânc două pâini, mănânc o pâine și din a doua îmi rămâne și a doua zi… E nenorocire!

În pieţe sau la supermarket, prețurile depășesc tot mai mult bugetul românilor. Luna trecută, alimentele s-au scumpit cu 2,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Specialiștii anunță că vor urma și alte scumpiri la alimente, ca urmare a creșterii facturilor la gaz și energie electrică.

Sorin Minea, președintele Romalimenta: În următoarea lună nu cred că vor mai fi suportate de către procesatori, dar nu vorbim de creșteri de 25% astea sunt imposibile, dar creșteri cu o singură cifră s-ar putea să aibă loc, existând și o criză de materie primă la unele produse, cum e carnea de porc… Așa, că e imposibil de spus, stabilitate pe piața prețurilor nu mai există de 2-3 săptămâni. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/romanii-simt-din-plin-preturile-crescute-ale-alimentelor-analist-economic-vin-scumpiri-in-cascada-1664339

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.