spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Românii vor beneficia de o nouă formă de pensie. Cum vor funcţiona pensiile paneuropene

- Advertisement -

Din 22 martie a intrat în vigoare Regulamentul UE 2019/1238 privind Produsul Paneuropean de Pensii Personale (PEPP), actul de naştere al unei noi forme de pensie pusă la dispoziţia cetăţenilor din statele membre ale Uniunii Europene.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) aduce câteva lămuriri privind modul în care va funcţiona acest nou sistem, precizând că până acum nu s-a înregistrat nici un operator în acest sistem, perioada de la lansare fiind prea scurtă.

În primul rând, trebuie subliniat că noul produs va fi facultativ şi că se adresează persoanelor fizice care vor să economisească pentru viitor.

PEPP este separat de sistemul public de pensii din ţările membre UE şi de sistemele de pensii private din respectivele ţări, deci şi din România.

“ Într-o Europă în care piaţa muncii a depăşit de mult timp graniţele ţărilor UE, un sistem de pensii comun vine ca un lucru firesc. Pentru România, ţară care are în jur de 5 milioane de cetăţeni care lucrează în afara ţării, acest sistem s-ar putea dovedi cu atât mai util. Este încă prea devreme pentru a ne pronunţa asupra eficienţei sistemului, dar totuşi reprezintă o iniţiativă bună, utilă celor care vor să economisească pe termen lung, indiferent de ţara membră UE unde lucrează”, a declarat Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Citeste mai mult: adev.ro/raj3zy

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.