23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Românul care luptă în Legiunea Străină a Ucrainei, împotriva Rusiei: „Dacă Ucraina cade, următoarea țintă am putea fi noi”

- Advertisement -

Un român în vârstă de 37 de ani din Alba luptă de aproape două luni alături de armata ucraineană în războiul declanșat după invazia Rusiei. Tony s-a alăturat Legiunii Străine din Ucraina.

Tony a ajuns în Ucraina la sfârșitul lunii iulie 2022, impresionat de drama poporului ucrainean. Acesta a mers, mai întâi, ca voluntar în Vama Isaccea, din județul Tulcea, cu intenția de a trece apoi granița, ca să lupte pentru Ucraina. Timp de circa o lună, și-a oferit sprijinul pentru organizațiile neguvernamentale și autoritățile locale la primirea refugiaților fugiți din calea războiului din Ucraina.

„Acesta nu este un război corect. Într-un război se luptă o armată cu altă armată, nu se luptă militarii împotriva civililor. Iar dacă Ucraina cade în mâinile rușilor, următoarea țară invadată ar putea fi România”, a spus pentru ziarulunirea.ro, românul aflat acum pe frontul din Ucraina.

Acesta a povestit că, după mai multe tentative eșuate de a trece granița în Ucraina, răstimp în care autoritățile române i-au confiscat întregul echipament avut asupra lui, la sfârșitul lunii iulie a reușit să pășească, în sfârșit, pe tărâm ucrainean…https://adevarul.ro/stiri-locale/alba-iulia/romanul-care-lupta-in-legiunea-straina-a-ucrainei-2206300.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.