12.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Românul condamnat în UK pentru moartea celor 39 de vietnamezi din „camionul groazei” a fost prins la București

- Advertisement -

Polițiștii bucureșteni l-au prins astăzi pe românul condamnat la 27 de ani de închisoare în Marea Britanie, în cazul morții a 39 de imigranți vietnamezi găsiți asfixiați într-un camion, în 2019.

Pe numele bărbatului în vârstă de de 48 de ani era emis un mandat european de arestare, pentru omor prin imprudență (omor din culpă) și conspirație la sprijinirea migrației ilegale, potrivit unui comunicat al Poliției.

Bărbatul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării în Marea Britanie.

Gheorghe Nica, cu dublă cetățenie română și britanică, a fost găsit vinovat de moartea a 39 de bărbați, femei și copii de origine vietnameză, ale căror trupuri au fost descoperite într-un container în octombrie 2019.

Nica, cel care a coordonat operațiunea, a recunoscut în fața instanței că a luat parte la transporturile ilegale în primele două curse, din 11 și 18 octombrie 2019, însă insistă că în cea de a treia, care s-a soldat cu moartea vietnamezilor, nu a fost implicat și nu știa că în container se află oameni, ci credea că e este un transport de țigări…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/romanul-condamnat-in-uk-pentru-pentru-moartea-celor-39-de-vietnamezi-din-camionul-groazei-a-fost-prins-la-bucuresti-2043301

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.