spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
22-feb.-2024

ROSU, MULT ROSU LA BÂRLAD!

- Advertisement -

NESIMTIRE PSD a început aceastã campanie electoralã la Bârlad, folosindu-se de bunul public si de domeniul municipalitãtii aflat la discretia primarului si viceprimarului, ambii PSD. Peste tot în Bârlad, pe strada principalã si în locuri care apartin comunitãtii (pietele în general) si frecventate de bârlãdeni, întâlnesti panouri luminoase alimentate de la stâlpii de iluminat public. Celelalte partide politice nu au primit pânã acum aviz pentru amplasarea niciunui banner mãcar…

Campania electoralã în Bârlad, pentru alegerile prezidentiale din 22 noiembrie, este una extrem de agresivã, din partea PSD. Folosindu-se fãrã pic de jenã de domeniul public, acesta îsi face o campanie vizualã peste limita legii, profitând de faptul cã edilii locali sunt PSD si controleazã orasul 100%. Liderii politici de la celelalte partide sunt extrem de revoltati, mai ales cã în demersurile lor de campanie, sunt sicanati tot timpul de viceprimarul Traian Petcu, cel desemnat de primarul Constantin Constantinescu sã rãspundã de afisajul stradal si care le trimte pe cap Politia Comunitarã, le impune strict litera legii, pe care el însusi o ignorã. Pe toatã strada principalã (Republicii) nu vezi alte panouri electorale decât ale PSD Bârlad. În toate statiile de autobuz, administrate de firma ce a concesionat si va concesiona iarãsi transportul public local, nu vezi alte panouri electorale, decât evident, ale PSD si candidatului sãu. Pe strada Republicii sunt zeci de panouri luminoase, alimentate de la reteaua publicã de iluminat stradal, iluminat care este plãtit din banii publici. Viceprimarul Traian Petcu, se « delimiteazã » de partid si rãspunde ca un « veritabil » viceprimar, preocupat doar de binele orasului. “Nu mã intereseazã panourile respective, care apartin unei firme de publicitate si ea încheie contracte numai cu cine vrea. Toate partidele au primit sau vor primi de la Primãrie acelasi rãspuns: nu se pun bannere pe strada principalã, pentru cã se monteazã beculetele de sãrbãtori în aceastã perioadã, iar dacã vor bannere în cartiere trebuie sã-mi precizeze exact vecinãtãtile cã altfel nu am cum sã aprob”, a spus Traian Petcu. Cu alte cuvinte, PDL, PNL, PRM si cine mai are de fãcut campanie elctoralã sã o facã la periferia orasului, cã pe centru suntem cei mai tari, doar noi, PSD-ul si culoarea rosie!

“Ne vom adresa BEJ Vaslui”

“Atitudinea PSD se înscrie în linia deja cunoscutã având în vedere cã PSD are Primãria pe mânã. Exact asa s-au comportat în toate campaniile electorale de pânã acum, neoferind sanse egale partidelor înscrise în competitia electoralã. Am depus si noi solicitare pentru a ni se aproba afisarea a zece bannere pe strada principalã, dar nu am primit încã niciun rãspuns de la Primãrie. Noi ne limitãm doar la panourile pe care le-au montat ei în oras sã punem câteva afise….Solicitãm sã ne informeze si pe noi domnul viceprimar, cât va plãti lumina stradalã în perioada campaniei electorale si probabil cã pentru aceastã cruntã defavorizare, ne vom adresa BEJ Vaslui”, a spus Dumitru Bouros, presedintele PNL Bârlad.

“Intoxicã populatia cu culoarea rosie”

“De patru scrutinuri electorale încoace, PSD nu face altceva decât sã agaseze electoratul cu agresivitatea imaginilor candidatilor sãi. Este foarte clar cã acest lucru nu-i mai ajutã, pentru cã, de fiecare datã, procentajul lor a scãzut. Si la aceste alegeri se pare cã staful de campanie PSD-ist nu a învãtat nimic din celelalte si intoxicã populatia cu culoarea rosie. Noi am solicitat sã amplasãm 20 de bannere pe strada principalã si am fost refuzati de Primãrie. Vom analiza situatia si vom lua o pozitie ulterioarã, dar cred cã cea mai bunã pozitie trebuie sã o ia electoratul, cã poate scãpãm odatã de sintagma de judet rosu”, a spus senatorul PDL Vasile Pintilie, presedintele PDL Bârlad.

“Nu cu pliante sau afise mai poate fi prostit poporul român”

“PRM, cel putin în Vaslui, nu mai crede cã va câstiga cu afise si panouri electorale. O sã punem si noi în toate locurile prevãzute de lege câteva afise, însã vom aborda aceste alegeri prin discutiile om la om. Cei care au bani multi sã punã afise multe si asa va avea ploaia ce spãla. PRM nu se simte defavorizat de abuzurile PSD. Intrãm în aceastã competitie electoralã cu convingerea cã nu cu pliante sau afise mai poate fi prostit poporul român”, a spus Corneliu Bichinet, presedintele PRM Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.