spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Rufele murdare ale avocatilor

- Advertisement -

„S-a emis un mandat de interceptare la Curte, pe numele unui avocat. Nu stiu care o fi acela, dar eu ti-am zis sa ai grija”. „Ma duc sa i-o bag lui John pe git, in p… mamei lui”. „S-a dat la mine ca ultimul magar. Sa-mi bag picioarele, nu mai pot”. Nu sint palavre de circiuma de cartier, ci discutii profesionale intre avocati ieseni cunoscuti. „Mizeriile”din Justitie ies astfel din nou la iveala, de data asta in dosarul avocatului Christy Mirsanu, acuzat de fapte de coruptie.

Cristy Mirsanu a devenit cunoscut si prin faptul ca sofeaza un Hummer pentru care Politia i-a cerut permis categoria C

Dosarul avocatului iesean Christy Mirsanu nu este doar unul in care se judeca presupuse fapte de coruptie, ci si un loc in care se vad bine ura si lupta pentru clienti ale avocatilor. Felul in care avocatii ieseni isi spala rufele murdare apare in transcrierea interceptarilor existente in „Dosarul Mirsanu”.

Chiar daca, din interceptarile respective, nu reiese ca avocatul Gabriel Christy Mirsanu ar fi comis infractiunea de trafic de influenta, acestea scot la iveala animozitatile existente intre citiva dintre membrii Baroului Iasi. In una dintre convorbiri, o colega de breasla il avertizeaza chiar pe Mirsanu ca instanta de judecata a emis un mandat de interceptare „pe numele unui avocat”, fapt care denota cit de „secreta” este o sedinta de judecata desfasurata intr-o simbata.

Mai mult, intr-o alta convorbire, o femeie ii dezvaluie lui Christy Mirsanu ca un coleg s-a „dat” la ea „ca ultimul magar”. In plus, femeia si-a exprimat parerea dezaprobatoare la adresa unora dintre avocati, dupa ce a aflat ca avocatul Mirsanu a fost condamnat, facind referire si la un anume „John”. Potrivit transcrierilor convorbirilor telefonice interceptate, aceasta ii numeste „prosti” si „super enervanti”.

Avocatul iesean caruia apropiatii ii spun „John” este Ionel Nechita, care l-a reprezentat pe Christy Mirsanu la urmarirea penala. Acesta insa mentioneaza ca nu stie despre ce este vorba, deoarece nu a vazut transcrierile interceptarilor telefonice. „Nu stiu despre ce e vorba. Mie mi se spune «John», dar poate nu sint singurul care e numit asa. Este adevarat ca, de multe ori, ma dau mare in fata avocatilor, dar poate nu sint eu cel vizat. Fiecare e liber sa spuna ce vrea si, sincer, nu ma intereseaza ce se spune acolo”, a declarat ieri Ionel Nechita.

Transcrierile acestor convorbiri au fost trimise instantei de judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi in dosarul in care Christy Mirsanu este acuzat de trafic de influenta. In dosar, anchetatorii au dispus interceptarea convorbirilor telefonice pe care avocatul le-a purtat in luna martie a acestui an.

Mirsanu a fost acuzat ca, in octombrie 2009, ar fi pretins de la un denuntator suma de 60.000 de lei, promitindu-i in schimb ca va interveni pe linga judecatori din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru ca acestia sa pronunte o hotarire definitiva prin care denuntatorul si fratele sau sa primeasca o condamnare cu suspendare.

Denuntatorul si fratele sau fusesera condamnati de Tribunalul si Curtea de Apel Iasi la o pedeapsa de cite 5 ani cu executare in regim de detentie pentru infractiunile de tentativa la omor si lipsire de libertate in mod ilegal. Potrivit DNA, din suma ceruta, avocatul ar fi incasat 45.000 de lei in trei transe, in perioada octombrie – decembrie 2009.

„Am discutat normal la telefon, cum discut cu oricine”

Referitor la interceptarile telefonice din dosarul sau, avocatul Mirsanu a declarat ieri ca nu intelege care era rostul redarii lor, in conditiile in care nu demonstreaza vreo acuzatie adusa de procurori. „Convorbirile telefonice nu au legatura cu acuzatiile aduse de ei, nici cu identitatea personelor care m-au acuzat. Nu stiu de ce le-au pus procurorii in dosar. Am ridicat si eu din umeri. Atita au! De asta am intrebat procurorul daca, din actele existente la dosar, reiese ca se intrunesc elementele constitutive ale vreunei infractiuni. Sint niste discutii purtate de mine cu alti avocati. L-am rugat pe procuror sa-mi arate si mie unde am gresit, de unde reiese ca eu as fi vinovat de comiterea vreunei infractiuni. Mi s-a raspuns ca acele convorbiri telefonice au fost inregistrate in perioada pentru care s-a emis mandatul de interceptare si de aceea sint la dosar”, a declarat aseara Christy Mirsanu.

Acesta a adaugat ca orice acuze sau injurii la adresa colegilor de breasla nu au fost aduse de el. „Eu am discutat normal la telefon, cum discut cu oricine. Referitor la injurii sau acuze, nu le pot comenta, pentru ca nu au fost facute de mine si nici nu mi-au fost adresate”, a incheiat avocatul.

Intr-o alta transcriere este redata convorbirea telefonica avuta la un moment dat de Mirsanu cu avocatul Alfred Tapliuc. „Este adevarat ca am discutat cu Christy Mirsanu, dar probabil ca ei ii interceptau lui convorbirile. In calitate de consilier, ma ocup de plingerile venite de justitiabili pe adresa Baroului Iasi. Eu i-am transmis atunci despre ce era vorba in plingere si l-am rugat sa-mi faca un referat. Atit. Eu oricum nu am ce ascunde, pot sa-mi asculte convorbirile telefonice oricind, chiar si acum, cind discut cu dumneavoastra. Pe Mirsanu cred ca il urmareau de mai demult”, a precizat Alfred Tapliuc.

––

Cordunenii, consultati in legatura cu condamnarea lui Mirsanu

* transcrierea convorbirii purtate de Christy Mirsanu cu o persoana numita „Raluca”, datata 10 martie 2010, ora 16.05:

„Mirsanu: Da, Raluca!
Raluca: Salut! Ai aflat ceva, cumva?
Mirsanu: Aminat pe 16.
Raluca: Tot e bine.
Mirsanu: Te sunam, erai urmatoarea pe lista.
Raluca: Am inteles. Poate e bine sa ma duc sa i-o bag lui John pe git, in p… mamei lui. Ce m-a putut enerva!
Mirsanu: Cum?
Raluca: Deci ma enerveaza asta. Bai, tu stii ce prost e?
Mirsanu: Dar ce ti-a mai facut?
Raluca: Dar incearca el sa se dea mare si grozav si nu-stiu-ce… Deci, el si Striblea fac niste comentarii, intelegi?… Nici macar nu se stie care este situatia ta si impinzesc pe la toata lumea, si sint super enervanti.
Mirsanu: Cu ce?
Raluca: Au inceput ca eu i-am zis cind a fost faza si cu Adrian. Si a inceput: «Dar te rog frumos sa te debarasezi de Mirsanu, ca asta te tine ca pe o remorca si oricum cu el lucrurile sint naspa.» Si eu i-am spus: «Dar, ce?, s-a uscat cumva cerneala pe vreo condamnare si nu am aflat eu?!» Nici macar nu s-a pronuntat. Cum adica «naspa»? Si Striblea a inceput sa-i intrebe pe toti, pe Corduneni ce se va intimpla cu tine, daca se stie ceva. In fine, deci… cu madam Stan, nu a mai luat legatura cu tine pina la urma?
Mirsanu: Am sunat-o eu.
Raluca: Ca racnea pe acolo. Nu stiu ce tipa. Si i-am spus sa se linisteasca si sa vina la cabinet, sa discute cu tine, sa nu mai strige la Tribunal.
Mirsanu: Da.
Raluca: Da. Ei, bine. Pe miine mai este ceva de facut?
Mirsanu: Deci, miine e 11 (martie – n.r.), nu?
Raluca: Ihim.
Mirsanu: Nu am idee.
Raluca: Dar uita-te si tu in agenda. Eu te las pina luni.
Mirsanu: Da, da, stiu.
Raluca: Si dupa aia le punem la punct. Da-o in p… ma-sii, daca il mai aud si pe asta: «Ca Mirsanu te trateaza ca pe o remorca…» In gindul meu: «Stii ceva?! Prefer remorca lui, decit amanta ta, rapanosu’ dracului!»
Mirsanu: Da, hai ca te sun eu intr-un minut.
Raluca: Bine, pa.”

…ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.