spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Rulota, norocul lui Găbărel care stătea într-un bordei, a venit în al 13-lea an! (FOTO)

- Advertisement -
NOROCOS… Găbărel va sta într-o rulotă care îl va salva iarna aceasta de o perioadă grea, petrecută în ger, în bordeiul întunecat și fără pic de căldură.

SALVARE… Omul din Huși, care, de 13 ani, locuiește sub pământ, într-o gaură pe care singur și-a săpat-o, ca o soluție pentru a nu dormi pe străzi, a avut parte de un dar cum nu și-a închipuit. Zilele trecute, un român originar din Sibiu, stabilit în Spania, Eugen Dobre, a trimis banii necesari, pentru ca Mihai Găbară, “Găbărel”, după cum îi spun localnicii, să primească în dar o rulotă.

A rămas uimit bărbatul, când în spatele cimitirului “Sfântul Toma” a apărut rulota care îl va salva iarna aceasta de la încă o perioadă, grea, petrecută în ger, în bordeiul acela întunecat și fără pic de căldură. Dotată cu toate cele necesare, cu pat, cu frigider, aragaz și mobilierul minim necesar, rulota este, practic, o șansă nesperată pentru bărbatul necăjit de la Huși. Nu are niciun venit, este bolnav și trăiește din micile servicii pe care le poate face unora și altora sau din ceea ce privește de la cei care nu îl judecă. “Mulțumesc din toată inima! Nu pot să cred”, repetă bărbatul, tot urcând și coborând din rulotă, parcă pentru a se convinge că totul e aievea. Se uită atent la lucrurile din interior și spune că nu și-a închipuit că tocmai în al 13-lea an, cifră pe care a crezut-o mereu a fi una cu ghinion, să dea norocul peste el. Marinică Lila a fost cel care i-a vorbit binefăcătorului din Spania, care le-a făcut casă soților chinuiți din Râșești, despre omul din bordei, Mihai Găbară. Sibianul Eugen Dobre, stabilit în Spania, a considerat că poate să îl ajute pe bietul Găbărel. A trimis 10.000 de lei, pentru achiționarea rulotei, ca soluție urgentă de rezolvare a situației grele în care hușeanul trăiește în prezent. De reamintit că Mihai Găbară are 51 de ani și o poveste de viață foarte grea. În tinerețe a lucrat la o turnătorie din Ploiești. Când fabrica s-a închis, a revenit acasă, la Huși, însă casa naționalizată în care a locuit întreaga sa familie a fost retrocedată și și-a dat seama că a rămas pe drumuri. S-a dus să muncească la vaci, însă, când iarna s-a apropiat, oamenii l-au învățat să își facă un bordei în pământ, că nu va mai putea dormi pe câmp sau pe străzi. Faptul că a stat mult timp în condiții greu de închipuit, fără căldură, fără curent electric, i-a acutizat niște afecțiuni fizice, iar acum merge cu ajutorul unor cârje. La un moment dat, nici acte de identitate nu avea căci nu îl lua nimeni în spațiu, ca să i se facă o carte de identitate. După publicarea poveștii sale, autoritățile l-au ajutat să își facă buletinul, însă doar atât. Acum ar fi fost a treisprezecea iarnă în care bărbatul să stea în groapa săpată în marginea Hușului. Un necunoscut însă, cu inima mare, i-a trimis un dar nesperat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Nu va mai dați milostivi ca voi jucați la doua capete babaieti si pute după voi.
    Cand dau bani cu nemiluita pe tot felul de prostii la biserici unde e presa atunci ?
    Atunci ii lăudați si ridicați in slavi iar când dar când banii s-au jecmănit si nu mai e de unde „autoritățile care nu fac nimic”
    Pai hai sictir pupincuristilor, nu va mai dați răniți, voi sunteți slugile hoților care au adus tara in starea de astăzi si in situațiile care se vad, in loc sa le criticați mereu ati susținut hoțiile iar când apar cazuri, bunii răsar si bunii samariteni, de ce nu face statul pe care îl felicita când fura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.