spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Rusia a devenit cel mai mare furnizor de petrol al Chinei, după ce a rămas fără piața europeană

- Advertisement -

Rusia a devenit cel mai mare furnizor de petrol al Chinei, în condițiile în care regimul Putin rămâne cu tot mai puțini clienți după sancțiunile impuse de Occident, relatează BBC. Rusia a început să vândă Chinei petrol nerafinat la prețuri tot mai reduse.

Exporturile de petrol rusesc în China au crescut cu 55% față de anul trecut, fapt ce aduce Rusia pe primul loc în topul furnizorilor Chinei, înlocuind Arabia Saudită.

China crește achizițiile de petrol rusesc, în ciuda faptului că economia sa încetiniște iar cererea este tot mai scăzută ca urmare a frecventelor lockdown-uri impuse pentru a opri noile focare de Covid.

În februarie, China și Rusia declarau că prietenia lor „nu are limite”.

Companiile chineze, inclusiv rafinăria de stat Sinopec și Zhenhua Oil, și-au crescut achizițiile de petrol nerafinat din Rusia în ultimele luni, după ce au primit reduceri masive de preț. În condițiile în care europenii și americanii au renunțat la combustibilii din Rusia, regimul Putin nu are de ales, acum, decât să vândă la prețuri reduse în China…https://www.digi24.ro/stiri/externe/rusia-a-devenit-cel-mai-mare-furnizor-de-petrol-al-chinei-dupa-ce-a-ramas-fara-piata-europeana-1981955

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.