spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Rusia avertizează: Vom doborî racheta nord-coreeană dacă se abate de la traiectorie

- Advertisement -

Forţele de apărare antirachetă ale Rusiei sunt gata să doboare racheta nord-coreeană, în cazul în care aceasta se va abate de la traiectoria sa iniţială şi va exista riscul riscul prăbuşirii ei pe teritoriul Federaţiei Ruse, au declarat oficiali ai Statului Major al armatei ruse.

Moscova nu planuieşte însă să ia măsuri speciale privind transferul la un nivel superior de pregătire de luptă a sistemului său de apărare antirachetă şi antiaeriană, relatează Interfax.

”Sistemul de avertizare privind un eventual atac cu rachete şi sistemul de control spaţial funcţionează în condiţii de alertă constantă şi monitorizează situaţia în timp real”, au afirmat oficialii ruși.

Japonia şi Coreea de Sud au avertizat deja că vor doborî racheta preconizată să fie lansată de Coreea de Nord între 12 şi 16 aprilie dacă traiectoria acesteia va trece prin spaţiul lor.

Regimul de la Phenian se pregăteşte intens de lansarea rachetei sale Unha-3, în pofida opoziţiei comunităţii internaţionale, care se teme că sub pretextul amplasării pe orbită a unui satelit civil, aşa cum încearcă să acrediteze oficialii nord-coreeni, va fi testată o rachetă balistică, cu rază lungă de acţiune.

Coreea de Nord a finalizat în ultimele zile ”etape suplimentare” în vederea lansării rachetei sale Unha-3, care ar urma să aibă loc între 12 şi 16 aprilie, în ciuda opoziţiei comunităţii internaţionale, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.