spot_imgspot_img
16.7 C
Vaslui
26-sept.-2023

Rusia: Doi morţi, în urma unor incendii de vegetaţie în care au ars sute de clădiri

- Advertisement -

Un incendiu de pădure s-a declanşat în noaptea de joi spre vineri în regiunea Samara (Volga), în condiţiile în care alte incendii de vegetaţie în sudul Rusiei au provocat cu o zi înainte moartea a două persoane, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.
„Focul s-a declanşat în apropiere de oraşul Togliatti, în pădurea situată de ambele părţi ale unei autostrăzi” care leagă Moscova de Celiabinsk (Ural), a declarat un purtător de cuvânt al filialei locale a ministerului, citat de agenţia RIA Novosti.

„În prezent, 200 de hectare de pădure sunt în flăcări”, a precizat el.

Potrivit purtătorului de cuvânt, incendiul, înteţit de puternice rafale de vânt, ameninţa mai multe benzinării aflate în apropiere.

Mai multe tronsoane de autostradă au fost închise circulaţiei, a adăugat el.

Incendiile de pădure care au afectat Rusia în această vară s-au reluat joi în mai multe regiuni din sudul ţării, unde două persoane şi-au pierdut viaţa, în condiţiile în care aproape 500 de clădiri din aproximativ 20 de sate au luat foc, dintre care circa 400 de locuinţe, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Regiunea Volgograd (fostă Stalingrad) era cea mai afectată, cu 450 de clădiri arse, potrivit aceleiaşi surse.

În această vară, incendiile de pădure au devastat aproximativ un milion de hectare de pădure în Rusia, au distrus sate întregi şi au provocat moartea a aproximativ 50 de persoane, potrivit bilanţurilor oficiale.
realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.