spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Rușii stau la coadă să-și ia rămas bun de la Mihail Gorbaciov. La funeraliile fostului lider sovietic participă Orban, nu și Putin

- Advertisement -

Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, va fi înmormântat, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii la Moscova, dar fără organizarea obișnuită pentru un fost șef de stat, și fără prezența lui Vladimir Putin, relatează The Moscow Times.

Rușii au făcut coadă pentru a-și lua rămas bun și pentru a-i da un ultim omagiu liderului sovietic ale cărui reforme au precipitat prăbușirea blocului comunist și a Uniunii Sovietice Conform Fundației Gorbaciov, Sala Coloanelor, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit, s-a deschis pentru public la ora locală 10:00.

Gorbaciov, spre deosebire de alți defuncți lideri ruși, precum Boris Elțîn, nu va avea funeralii de stat. Kremlinul a refuzat inclusiv să decreteze zi de doliu național, așa cum este obișnuit în astfel de situații. Gorbaciov va fi înmormântat, tot sâmbătă, la Cimitirul Novodevici, lângă soția sa Raisa, care a murit de cancer în 1999.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/rusii-stau-la-coada-sa-si-ia-ramas-bun-de-la-mihail-gorbaciov-la-funeraliile-fostului-lider-sovietic-participa-orban-nu-si-putin-2069723

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.