Rusine nationala la bac

16,72 dintre candidatii botosaneni au reusit sa promoveze bacalaureatul, adica in jumatate fata de media pe tara, care este de 32,31%.

Record negativ pentru absolventii botosaneni de liceu la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat. Conform datelor centralizate la nivelul Ministerului Educatiei, pentru prima data in ultimul deceniu judetul Botosani se situeaza in partea de jos a clasamentului in ceea ce priveste promovabilitatea la nivel national.

Nici un 10

Anul trecut, procentul a fost de peste 90%, in timp ce acum doi ani de peste 85%. In acest context, bacalaureatul anului 2010 poate fi considerat catastrofal. „Acesta este procentajul si reflecta realitatea. Multi dintre cei cu note mici sunt cei de la fara frecventa, veniti din strainatate sa dea bacalaureatul. Subiectele au fost de acelasi grad de dificultate ca si in vara”, a declarat Carmen Nechita, vicepresedinta comisiei judetene de bacalaureat. Nici un candidat nu a obtinut media generala 10.00.

Note de 1 contestate

Candidatii nemultumiti de nota obtinuta la bacalaureat au putut depune contestatii duminica intre orele 16.00-20.00. Au fost inregistrate 95, cele mai multe, 46, fiind la matematica. La aceeasi disciplina s-au depus contestatii si pentru trei lucrari notate cu 1.00. Alte 28 de contestatii au fost depuse la romana, 13 la biologie si cate patru la fizica si chimie. Cea mai mare nota contestata a fost 7,55. Cele mai multe contestatii provin de la absolventii de la Liceul de Industrie Usoara, 31 de contestatii, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, 12 contestatii, Liceul Sendriceni, 11 contestatii.

La Sendriceni au picat peste 90% dintre candidati

Promovabilitate de 100% la aceasta sesiune a fost inregistrata la Seminarul Teologic „Sfantul Gheorghe”, unde singurul candidat inscris a fost declarat admis in timp ce singurul candidat inscris de la Liceul „Antipa” nu s-a prezentat la probe. O promovabilitate scazuta a fost inregistrata la Sendriceni, de 8.05%, unde din 80 de candidati, 73 au fost respinsi. Rezolvarea contestatiilor depuse in data de 5 septembrie are loc in intervalul 7-8 septembrie, iar afisarea rezultatelor finale este programata pentru joi, 9 septembrie. Lucrarile contestate vor fi recorectate la Liceul cu Program Sportiv. (Petronela Rotariu)

„Cu siguranta vom merge in unitati in inspectii si vom gasi o explicatie pentru aceasta situatie. Trebuie facuta o analiza profunda, de unde provin candidatii cu notele cele mai mici, care au fost notele din timpul anului scolar”, inspector scolar Carmen Nechita, vicepresedinte comisia judeteana de bacalaureat

Clasament national inainte de rezolvarea contestatiilor

1. Timis – 71.96%

2. Hunedoara – 65,74%

3. Olt – 63,30%

4. Caras Severin – 60,03%

………………………..

38. Botosani – 16,72%

39. Braila – 16,63%

40. Prahova – 16,43%

41. Iasi – 16,15%

42. Galati – 15,43%

Fituici in toalete
Rezultatele obtinute la aceasta sesiune sunt rezultatul supravegherii corecte a celor din sali. Ancheta deschisa la prima sesiune a bacalaureatului la Colegiul Economic „Octav Onicescu”, in ceea ce priveste tentativa de frauda, a dus la luarea unor masuri mai drastice de catre conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Daniel Botezatu, inspector scolar general adjunct, sustine ca dupa intrarea in sali a candidatilor, cei din comisii au verificat si toaletele. Au fost gasite zeci de fituici amplasate strategic de catre candidatii de la bac. „Colegii care au participat la aceasta sesiune s-au dus in toalete dupa ce candidatii au intrat in sali si au gasit fituici lasate de acestia. Elevii se invoiau, se duceau la toaleta si apelau la sursa de inspiratie. A fost un bac corect si candidatii trebuie sa stie ca examenul este examen corect si daca nu invata nu trec”, a spus Daniel Botezatu.
evenimentuldebotosani.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ