Ruşine PDL, ruşine Trăşculescu!

Deputatul Alin Trăşculescu vrea să candideze la primăria Focşani, dar nu a făcut niciun efort pentru ca municipiul să primească măcar un leu prin Hotărârea de Guvern care a repartizat bani către primării din fondul de rezervă al Guvernului.

Prin „grija“ prefectului Sorin Hornea, care vrea să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean, nu au primit bani 58 din cele 73 de loca-lităţi vrâncene.

Sunt exemple ale dezinteresului unor persoane care fac doar promisiuni pentru ca, în momentele decisive, când ar trebui să dovedească interesul pentru comunitate, să se vadă cât de găunoase sunt vorbele lor.

Pedeliştii din Guvern au avut grijă să primească bani doar primarii agreaţi de partidul stat. Dovezi ale împărţirii pe criterii politice a banilor sunt chiar sumele alocate. Opt primari de la PDL au primit câte 450 mii lei, suma maximă repartizată unei localităţi vrâncene. În total, cele opt primării au primit 3,6 milioane lei, mai mult de jumătate din cele 5,92 mi-lioane lei repartizate în Vrancea.

Aceeaşi sumă au primit-o şi primării conduse de edili PSD sau PNL, care au cedat însă promisiunilor pedeliste. Exemple în acest sens sunt Răcoasa, Mera şi Reghiu. Jumătate din sumă au primit edili din comunele Nereju, Paltin, Jariştea, Moviliţa.

Politizarea alocării fondurilor de la Guvern a fost acuzată de vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan. Într-un comunicat de presă, liderul social democrat a reamintit cum, teatral, premierul României a plecat de la o şedinţă a PDL „indignat“ de faptul că i se cer bani pentru comunele pedeliste, „iar astăzi cu toţii vedem cum prim ministrul României alocă din Fondul de Rezervă al Guvernului sume de bani doar primăriilor care sunt conduse de reprezentanţi din arcul guvernamental“. „În România avem peste 2.600 de comune în care trăiesc aproximativ 11 milioane de cetăţeni. Toate aceste localităţi au probleme de funcţionare a bugetelor locale. Comunele conduse de primari USL, în special, se confruntă cu probleme acute de subfinanţare. Dar acest lucru nu-l afectează pe prim ministru, cum nu-l afectează nici faptul că, din ce în ce mai multe localităţi din România, nu mai pot asigura iluminatul public, transportul şcolar, încălzirea unităţilor de învăţământ şi multe alte astfel de servicii publice“, a afirmat Marian Oprişan.

Guvern de criminali

Primarii vrânceni au acuzat, la rândul lor, modul politic în care s-au repartizat banii către localităţi. „Era de aşteptat ca acest guvern, care nu diferă cu nimic de guvernul condus de Emil Boc, să aloce bani primăriilor pedeliste deoarece ne apropiem de campania electorală. Pedeliştii ar trebui să ţină cont de proverbul «porcul nu se îngraşă în Ajunul Cră-ciunului», dar vor afla că este adevărat acest proverb la alegerile din 10 iunie. Românii sunt lămuriţi şi ştiu care sunt metodele şi găselniţele pedeliştilor pentru a aloca banii poporului, prima-rilor portocalii. Trebuiau daţi bani în mod echilibrat către toate localităţile, dar, repet, această atitudine va fi sancţionată la vot“, a afirmat primarul din Adjud, Constantin Armencea. „Este vorba de un guvern de criminali. Au depăşit orice închipuire posibilă, chiar şi megalomania lui Ceauşescu. Toate localităţile au nevoie de fonduri. Avem obiective care se dărâmă pentru că nu mai avem bani“, a spus şi primarul din Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu.

Împărţirea politică a banilor către primăriile din judeţ a fost acuzată şi de cititorii site-ului www.monitorulvn.ro : „Publicaţi lista cu banii împărţiţi de PDL, publicaţi lista, măcar partea cu judeţul Vrancea, să vadă toată lumea ce tare aleargă Trăşculescu & Co pentru Focşani şi pentru judeţul ăsta. Să vă fie ruşine nenorociţilor, daţi 4.5 miliarde la toate primăriile voastre PDL şi nu daţi un leu Focşaniului??? sau celorlalte oraşe, sau celorlalte comune??????? Dar chiar nu vă e ruşine??????? Când aţi tăiat salariile şi pensiile ni le-aţi tăiat la toţi, acum nu toată lumea trebuia să primească bani?????? Stăm şi ne minunăm ca proştii, dar mult nu mai este, în curând veţi deveni istorie!!!!!!Ruşine PDL, ruşine Trăşculescu!!!!!!“, spune un cititor care semnează „cetăţeanu“.

www.monitorulvn.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ