-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

Rușinos: crimă urmată de sinucidere, dar polițiștii nu au „mirosit-o”!

- Advertisement -
DUBIOS… O familie de tineri s-a spulberat: soțul găsit spânzurat, soția moartă în șopron-găsită după 6 ore,ucisă!

DE NECREZUT … Tragedie fără margini în satul Cepești, comuna Bogdănița! Gelu Bănceanu, de 40 de ani, împreună cu soția sa Ana Maria Bănceanu, de 30 de ani, au fost găsiți morți în curtea locuinței lor! Bărbatul a fost descoperit spânzurat în curtea casei, chiar de către copilul cel mic, în curtea gospodăriei, iar spre seară și soția sa a fost găsită spânzurată într-o anexă a locuinței. Asta arată clar că în județul Vaslui, nici poliția nu mai e ce-a fost! Oamenii legii au fost anunțați și chemați la fața locului, în momentul în care Gelu Bănceaniu a fost găsit spânzurat, la amiază. Au venit, au chemat salvarea, iar cadrele medicale au constatat decesul. Polițiștii nu au fost curioși să întrebe de soția bărbatului. Deși s-au perindat prin zonă, nu au avut habar că într-o anexă zăcea trupul femeii. Aceasta a fost descoperită spre seară, spânzurată, dar cu multiple urme de violență pe corp! Astfel, abia atunci a fost chemat și Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, fiind suspectat faptul că la Cepești a avut loc o crimă, urmată de sinucidere! Lentoarea cu care s-au mișcat polițiștii vasluieni la acest caz este una impardonabilă.

La cazul din comuna Bogdănița, satul Cepești, se suspicionează un conflict între cei doi soți, izbucnit pe fondul unei crize de gelozie, însă sunt multe lucruri care nu se leagă. Cercetările, preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, sunt  în toi și, deocamdată, nu se poate ști cu exactitate ce s-a întâmplat. Cert este că, polițiștii veniți la orele 12.30-13.00, când a fost anunțat la 112 că Gelu Bănceanu s-a spânzurat, fiind găsit de copiii săi, au tratat cu indiferență cazul și nu au căutat-o și pe soția acestuia. Aceasta, după cum au crezut ei, nu s-ar fi aflat acasă și ca atare s-au mărginit la deschiderea unui dosar cu ucidere din culpă și au plecat acasă… că era cald! Abia spre seară, în jurul orei 20.00, o rudă de-a lor s-a dus în șură să caute mâncare pentru găini și a descoperit tragedia: Ana Maria Băncescu era spânzurată și ea, având lovituri grave la cap. Atunci a fost chemat procurorul criminalist de la Vaslui și astfel s-a descoperit că polițiștii veniți la prânz au dat dovadă de neprofesionalism: cazul era unul grav, fiind supectată o crimă urmată de sinucidere.

IPJ Vaslui s-a mărginit să treacă peste neprofesionalismul colegilor din Cepești!

Cei doi soți, Gelu și Ana Maria, se înțelegeau bine, munceau la Ferma Ursu VS din comuna Bogdănița, unde erau oameni de bază.  Doi copii, unul de 7 ani și altul de 10 ani, au rămas orfani în urma acestei tragedii. Procurorul criminalist face acum ample cercetări, împreună cu polițiștii bârlădeni, pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat!  Cât despre ce spun cei de la IPJ Vaslui, nu mai este cazul să comentăm.

„La data de 27.07.2022, ora 12.25, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat de 40 ani, din Cepești, comuna Bogdănița, județul Vaslui, a fost găsit decedat (spânzurat), în curtea locuinței. Ulterior, la ora 20.31, Poliția Municipiului Bârlad a fost din nou sesizată, cu privire la faptul că a fost găsită decedată, respectiv spânzurată, și soția bărbatului decedat (30 de ani), într-o anexă din curtea locuinței. Întrucât în cauză exista suspiciunea comiterii unei infracțiuni contra vieții, cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, urmând a fi efectuate cercetări, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs cele două decese”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Mai mult decât clar, că cei care nu au știut cum se face o cercetare la un astfel de caz grav, ori sunt neprofesioniști, ori începători. Sau aduși din surse externe și încă nu cunosc bine legislația!

Cei doi copii orfani sunt acum la familia extinsă

În urma acestei tragedii inimaginabile, au rămas doi copii traumatizați la maxim! Protecția Copilului a trimis o echipă de specialiști, pentru o anchetă socială. „O echipă s-a deplasat în teren pentru a evalua situația în scopul de a stabili cele mai potrivite soluții de creștere și îngrijire a copiilor, în contextul decesului ambilor părinți. La acest moment, cei doi copii sunt securizați în cadrul familiei extinse și, având în vedere trauma suferită, au nevoie în mod evident de consiliere psihologică și asistență de specialitate”, a precizat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Procurorul a deschis o anchetă, concluzia fiind clară: femeia ucisă, soțul s-a sinucis!

 

„În seara de 27 iulie a.c., am fost sesizați cu privire la decesul a două persoane de pe raza satului Cepești, comuna Bogdănița. Echipele de cercetare penală s-au deplasat la fața locului, au identificat o victimă, pe Gelu Bănceanu, iar la scurt timp a fost identificată și cea de a doua victimă, pentru că fusese găsită și cea de a doua victimă, soția Ana Maria, ambii fiind decedați prin spânzurare. La identificarea celei de a doua victime s-au identificat urme de violență, motiv pentru care au fost sesizați procurorii criminaliști de la Tribunalul Vaslui, pentru a face cercetări privind comiterea de infracțiuni contra vieții. La acest moment se desfășoară ancheta, s-a dispus efectuarea de activități pentru stabilirea situației de fapt. Se pare că cea de a doua victimă, Ana Maria Bănceanu, care prezenta lovituri a fost agresată de soț pe fondul unui conflict spontan, și după ce a ucis-o, acesta s-a sinucis. Acestea sunt date preliminare, ancheta este în curs, actele de urmărire penală sunt în curs de efectuare, urmând a fi finalizate la încheierea anchetei”, a precizat prim procuroul Ingrid Botezatu. Despre gafa polițiștilor, care au trecut pe lângă victima Ana Maria Bănceanu, care atârna în ștreang la câțiva pași de echipa de cercetare, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, a precizat că: „Noi am fost sesizați în momentul în care a fost identificată cea de a doua victimă, Ana Maria Bănceanu, întrucât doar aceasta prezenta semne de violență, care necesitau prezența procurorului criminalist. Prima victimă a fost identificată fără semne de violență, motiv pentru care a fost prezentă doar echipa de polițiști. Cu privire la ora la care s-au prezentat ei la primul decedat, urmează să luați în calcul ora precizată de aceștia. Pentru o bună desfășurare a anchetei, cele două dosare vor fi reunite ca să putem stabili situația de fapt”, a mai precizat procurorul Ingrid Botezatu.

Mobilizare pentru Ana și Gelu!

Pentru familia lor, vestea că cei doi soți sunt morți, unul ucis și unul sinucis, a căzut ca un trăznet! Faptul că tatăl Anei Maria s-a operat la inimă acum câteva luni, a dus la lipsa surselor financiare. Acum, Anca Ursu, proprietarea Fermei Ursu VS, unde lucrau Ana și Gelu, a făcut un apel pe pagina ei de Facebook, pentru a ajuta, cine are și vrea, această familie greu încercată și pe cei doi copii.

„Suntem încă în stare de șoc. Nu pot scrie prea multe. Acum trebuia să ne vedem la fermă să învelim al patrulea solar…iubeau să lase ceva în urmă. Au lăsat un deal cu lavandă, o fermă bine îngrijită… Oameni ce nu și-au dorit să plece în străinătate doar pentru a rămâne uniți acasă alături de copii. Făceau parte din familia noastră. Oamenii de bază de la Ferma Ursu VS ce munceau cu drag și pasiune. Știau ce aveau de făcut, iar noi ne puteam ocupa de restul activităților. Acum nu știu ce vom face… Doi copii au rămas fără părinți. E dureros. Prea dureros. Vă rog, oameni buni, nu mai judecați, am tot auzit că ba’ e cu altu’ plecată, deja se auzea că a ajuns în Italia, Anglia, tot felul de păreri și filme… Ea era în șopron…În ce lume trăim oare? Hai să lăsăm părerile și întrebările… Nu își mai au rostul! Rămâne doar să ne rugăm și să ne mobilizăm, că e mare nevoie. Îmi cer scuze pentru oamenii de la Hram ce m-au văzut abătută și nu am putut să le spun nimic… Îmi pare rău.. Nu mai pot scrie. Ne-a luat prin surprindere și trebuie să ne mobilizam. Dacă puteți ajuta, că este mare nevoie…

CONT: RO82 BREL 0005 5044 0598 0100 URSU ANCA Euro LT50 3250 0574 2711 1123 BIC REVOLT21
Revolut 0747450319 @ursuanca
PayPal ancaursu.elena@yahoo.com
MONEYGRAM URSU ANCA-ELENA
Specificație – DONAȚIE Înmormantare”, scrie Anca Ursu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Jegurile raman jeguri chiar daca imbraca haina statului. Despre ce fel de cercetare la fata locului, vorbim???
  NU A EXISTAT!!!!!
  De ce?????
  PENTRU CA SUNT INCOMPETENTI SI AROGANTI!!!!
  Asteptam sanctiunile disciplinare de 20 la suta pe sase luni. ALO IPJ, se aude!!!!
  Sigur ca nu caci de acolo vin gainile, porcii si alte animalutze pentru sarbatori. PRIETENII STIU DE CE!

 2. Jegurile raman jeguri chiar daca imbraca haina statului. Despre ce fel de cercetare la fata locului, vorbim???
  NU A EXISTAT!!!!!
  De ce?????
  PENTRU CA SUNT INCOMPETENTI SI AROGANTI!!!!
  Asteptam sanctiunile disciplinare de 20 la suta pe sase luni. ALO IPJ, se aude!!!!
  Sigur ca nu caci de acolo vin gainile, porcii si alte animalutze pentru sarbatori. PRIETENII STIU DE CE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.