spot_img
27.8 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Rusinos: o învãtãtoare din judetul Vaslui, prinsã cu fituica la examenul de Titularizare

- Advertisement -
FÃRÃ LOC DE MUNCÃ… Învãtãtoarea a fost eliminatã din examen si, drept sanctiune, nu are voie sã mai profeseze în urmãtorul an scolar – 2023-2024.

COPIUTE … O învãtãtoare din judetul Vaslui a fost eliminatã din examenul de Titularizare. Aceasta a fost surprinsã de supraveghetori în timp ce copia dintr-o fituicã. Potrivit unor surse, este vorba despre un cadru diactic cu experientã, care a mai participat la acest examen. Dacã la BAC candidatii eliminati pentru fraudã sau tentativã de fraudã nu mai au voie sã participe la urmãtoarele douã sesiuni de examen, aici sanctiunea e mai blândã. Astfel, conform procedurii de desfãsurare a probei scrise la Titularizare, învãtãtoarea nu va avea voie sã profeseze în urmãtorul an scolar 2023-2024, însã în 2024 va putea sã participe din nou la examen.

La examenul de Titularizare s-au prezentat 519 candidati din cei 653 înscrisi. Dintre ei, 86 s-au retras dupã ce au vãzut subiectele: trei persoane au invocat motive medicale, iar 83, motive personale. Rezultatele vor fi afisate pe 18 iulie, în perioada 28 iulie-25 august urmând sã fie emise si comunicate deciziile de repartizare pe post/catedrã. În judetul Vaslui, sunt 2478 posturi disponibile, însã, dintre acestea, doar 157 sunt pe perioadã nedeterminatã. Celelalte, adicã 2321 posturi, sunt pe perioadã determinatã de un an. Titularizarea este angajarea într-o scoalã, pe o perioadã nedeterminatã. Pentru a se titulariza, adicã pentru a se angaja pe o perioadã nedeterminatã, profesorii trebuie sã obtinã minimum nota 7 atât la examenul scris, cât si la inspectia la clasã în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, adicã pentru angajarea pe perioadã determinatã, candidatii trebuie sã obtinã minimum nota 5 atât la proba scrisã, cât si la inspectie. Dupã afisarea rezultatelor finale, Inspectoratul Școlar Judetean Vaslui va organiza câteva sedinte de repartizare. Primii care vor fi repartizati pe posturi sunt cei care au obtinut note peste 7 atât la proba scrisã, cât si la inspectie în acest an. Ei vor avea întâietate la posturile titularizabile, pe perioadã nedeterminatã, sedinta urmând a avea loc pe data de 27 iulie.

Peste 2600 de cadre didactice s-au retras dupã ce au vãzut subiectele si alte 26 au fost eliminate penru fraudã!

La nivel national rata de participare la proba scrisã din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învãțãmântul preuniversitar, a fost 83,17%. Imediat dupã ce au vãzut subiectele, 2.623 de candidați dintre cei prezenți s-au retras: 2.541 de candidati din motive personale iar 82 de candidati au invocat motive medicale. Procentul candidatilor retrasi, din totalul candidatilor prezenti, este 9,87%. De asemenea, 26 de candidati au fost eliminati pentru fraudã si nu vor fi repartizati/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul scolar 2023 – 2024. Au fost transmise cãtre cele 12 centre de evaluare constituite pe discipline, la nivel national, 23.893 de lucrãri. Alte 12 lucrãri au fost anulate la centrele de concurs, dupã încheierea probei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.