8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

UPDATE: Conducerea Inspectoratului de Stat în Construcții, de la București, îi cere demisia lui Alexa! (VIDEO)

- Advertisement -
PENIBIL... Corneliu Alexa, directorul Inspectiei în Constructii a judetului Vaslui, stã mort de beat în fotoliul de la serviciu, fiind plãtit cu peste 7.000 de lei pe lunã, pentru... ce, oare? Se pare cã, spun apropiatii, moda betiei la serviciu a sefului ISC nu este nouã, în timp ce institutia se face de râs la maxim, cu o astfel de conducere.

UPDATE: Azi dimineață, după ce imaginile cu directorul Alexa, mort de beat, au fost difuzate de ziarul Vremea Nouă, conducerea centrală a Inspectoratului de Stat în Construcții a decis demiterea directorului turmentat. Spășit, Alexa a cerut clemență de la colegi, atât de la conducerea regională, cât și de la ISC-aparatul central, spunând că nu vrea să iasă pe ușa din dos după 35 de ani de activitate. Cu toate acestea, Alexa a fost sfătuit să-și facă bagajele, urmând a pleca la pensie. Mai multe detalii, în ziarul nostru de mâine.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Rușinos: Șeful Inspecției în Construcții Vaslui, beat mangã la birou!

SECRETUL LUI BACHUS

DE TOATÃ JENA… Inspectorul sef al Inspectiei în Constructii a judetului Vaslui, Corneliu Alexa, a comis-o rãu de tot, chiar în timpul programului. Ieri dimineatã, la 11.30, Alexa zãcea, rupt de beat, pe un scaun din biroul sãu de la etajul I al ISC. În acest timp, afarã vântul sufla cu putere, iar judetul Vaslui era sub cod galben, desi institutia pe care o conduce trebuia sã fie în primele rânduri ale alertei de vreme severã. Nu si seful institutiei, dupã cum am observat, care bãuse atât de mult încât abia se tinea pe picioare, de la prima orã. Este o practicã obisnuitã a directorului Alexa, au spus apropiatii, care s-au sãturat sã-l vadã beat la serviciu, încã de dimineatã, pe seful Inspectiei în Constructii. Conform declaratiei de avere, Alexa a încasat, anul trecut, numai din postul de sef al ISC Vaslui, aproape 800 milioane lei vechi, salariu care ar fi trebuit sã-l facã sã fie responsabil. Însã, când acest director spune întruna „Mã doare în p…ã” la orice subiect îl întrebi, cum sã mai spui cã este cinstit si responsabil?

„Vã putem deranja, domnule inspector sef?”, am întrebat, în fata unui sef de institutie beat turtã. „Sigur cã da. Mã bucur cã suntem contemporani cu dvs. Hã hã hã… omul care mã îngroapã acum”, a spus Alexa. La momentul în care am intrat în biroul sãu, un coleg din institutie îi arãta pe o hârtie unde sã semneze. Alexa era atât de beat, încât nu realiza nici ce trebuie sã semneze pe un banal ordin de deplasare. „Semnati aici, domnule director”, i-a arãtat colegul, tinând degetul pe rubrica „Semnãtura sefului institutiei”. Derutat si confuz, seful ISC a lãlãit un gen de semnãturã, dupã care a consimtit sã stea de vorbã cu noi. „Bine faci, bine gãsesti”, a continuat seful ISC. Am dorit sã aflãm de la seful Inspectiei în Constructii a judetului Vaslui ce controale s-au fãcut la lucrãrile realizate pe PNDL, conform declaratiilor fãcute de ministrul Dezvoltãrii Regionale, care spunea cã toate lucrãrile din tarã au fost controlate. „Acum, sincer. Vrei? Deci… toate problemele care sunt, sigur si expeditiv, fãrã nicio problemã. Nu am avut din punct de vedere institutional, nicio treabã. Tu acu’ ai venit, cã vezi, cã… dar noi, din punctul de vedere, institutional, totul a fost pregãtit si corect… Nici nu stiu cum sã spun, dumneavoastrã sunteti institutie de…”, s-a bâlbâit Alexa. „Chiar as vrea sã mentionãm: la judetul Vaslui nu au fost niciun fel de dubii la lucrãrile care au fost la… la ANL… mã rog, la lucrãrile care au fost verificate”, a continuat seful ISC Vaslui, clãtinându-se mort de beat în fotoliu si agitându-se haotic.

„Eu, ca inspector sef, nu merg la controale… tu vrei sã mã schimbi?”

Am întrebat, mergând pe linia controalelor anuntate de ministrul demis al Dezvoltãrii Regionale, dacã domnia-sa a mers pe teren, la aceste lucrãri plãtite din bani publici. „Eu, ca inspector sef, nu mã… nu am voie. Ai înteles? Bãi bunicule, vrei sã mã schimbi? Tu esti reporter, e treaba ta. Eu sunt Cornel. Dar sã stii, eu sunt cum e p…ã ãla de la Antena 1, unul de acolo, care se pare cã… asta e dreptatea… Îmi vine mie tovarãsul… Nu vreau niciodatã”, a continuat sã se bâlbâie unul dintre cei mai importanti directori de servicii de deconcentrate din judet. În dreapta sa, erau douã pahare, care tocmai ce fuseserã golite, probabil tãrii, dupã cum ne-am dat seama. Probabil, de aceea, la ora 11.30, în prima zi a sãptãmânii, seful Inspectiei în Constructii a judetului Vaslui era mort de beat. În timp ce Alexa stãtea beat mangã într-un fotoliu comod la serviciu, alertele meteo de vânt puternic, care ar fi putut cauza distrugeri de clãdiri, fãceau ravagii în institutiile deconcentrate. Dar, lui Alexa nu-i pãsa.

Rãspunsul unui sef de serviciu deconcentrat, în perioadã de cod galben: „Mã doare în p…ã pe mine, când se întâmplã”

Incoerent, Alexa a încercat sã spunã în ce relatii mai este cu presa. „Deci, m-am supãrat foarte tare… deci, nu stiu de ce, pe mine nu mã intereseazã foarte tare… deci, un cãcãcios, nu stiu, pentru cã pe mine nu mã intereseazã… îti spun, dacã vrei, ascultã-mã… un cãcat, vine lui mosu’, lui bãtrânu… Stii cine e bãtrânu? E singurul veteran de rãzboi al României, al Vasluiului… si vine un cãcãcios din ãsta sã-i iei terenul… nu discutãm acum de presã”, a îngãimat seful mort de beat al ISC Vaslui. Discutia cu seful Inspectiei în Constructii a alunecat spre un subiect care ar trebui sã fie în atentia sa. Este seful ISC Vaslui un tip responsabil, cãruia îi pasã de clãdiri, de oameni, de siguranta celor care locuiesc în clãdiri? Se pare cã nu, pentru cã discutia a ajuns la un punct în care am aflat cã Alexa nu dã doi bani pe siguranta cetãtenilor. „Tu ai venit sã vezi, aicea… deci… întotdeauna tu mã întrebi cãcaturile astea… mã doare în p…ã pe mine, când se întâmplã… Ai înteles? Meseriasule. Nu mor caii când vor câinii. Caii mor când… mã doare în p…ã”, a mai spus Corneliu Alexa. Dupã ce ne-a dat asigurãri cã „fiecare om are dreptul sã greseascã”, Alexa s-a apucat de cântat: „Sã-mi cânti, cobzar bãtrân, ceva/ Sã-mi cânti ce stii mai bine/ Cã vin ti-oi da, si bani ti-oi da/ Si haina de pe mine”. Cam asa a decurs dimineata zilei de luni, pentru bahicul sef al Inspectiei în Constructii a judetului Vaslui. Afarã, vântul sufla la 70-90 km la orã, în judet acoperisurile de la blocuri erau date jos de forta vântului, dar el era mai interesat de tãria de pe masã, decât de problemele care ar fi trebuit sã fie în atentia sa, ca director al unei institutii publice deconcentrate judetene. Si, era doar 11.30… „Boierule, nu mor caii, când vor câinii. Deci, voi sunteti reporteri, noi suntem aici… Am sã spun despre un p…ã, deci, nici nu vorbesc… Boierule, sã nu spui niciodatã… Acelasi Cornel… Uãi, nu mor caii când vor câinii, întelegi? Nu stiu dacã m-ai înteles ce am spus”, a spus Alexa, fãcând un semn spre birourile colegilor de serviciu. „M-ai înteles? Zeroo! Zero”, a strigat Alexa, arâtând spre usile în spatele cãrora inspectorul ISC lucra corect si cinstit. Ne întrebãm cum de a ajuns sã stea în aceastã functie atâtia ani, câtã vreme este clar depãsit de tot ceea ce se petrece în acest judet.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.