11.1 C
Vaslui
26-mart.-2023

Rușinos: Varianta Ocolitoare a Bârladului s-a împotmolit! Consilierul ministrului Transporturilor a găsit cinci muncitori pe șantier și l-a “tras de urechi” pe primar! (FOTO)

- Advertisement -
ADEVĂRUL… Referitor la lucrările la Șoseaua de Centură a Bârladului, primarul Boroș, anunță că lucrurile se vor remedia. Când? Vorba bătrânilor noștri strămoși: “Joi țapule, joi”!

AVEM DREPTATE…Primarul de Bârlad anunța cu mândrie la sfârșitul lunii iunie, că: „Se lucrează intens la șoseaua de centură a Bârladului. Vești îmbucurătoare! Peste 60 de muncitori și tot atâtea utilaje s-au aflat săptămâna trecută pe șantierul șoselei de centură a Bârladului. Din această săptămână (27 iunie a.c.- n.r.), alte echipe și alte utilaje se alătură celor existente, așa încât în scurt timp întârzierile provocate de blocajul din lunile trecute să fie recuperate. Lucrările la varianta ocolitoare au reînceput la sfârșitul lunii mai, după demersuri repetate făcute de primarul Dumitru Boroș pe lângă Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, demersuri susținute și de parlamentarii Adrian Solomon și Iulian Bâca”, scria primarul Boroș pe pagina Primăriei Bârlad. La nici două săptămâni de la “laudele” edilului bârlădean, mai precis pe 13 iulie, consilierul ministrului transporturi, Cătălin Urtoi, face o vizită de lucru la VO și constată cu stupoare că primarul nostru a mințit! “Astăzi erau pe șantier cinci muncitori și trei șefi, plus cinci camioane, un greder și două compactoare. La un moment dat, prin sosirea mea și a primarului, plus o persoană din primărie și șoferul, cred că am depășit numărul de muncitori care cofrau la un podeț”, este constatarea tristă a consilierului guvernamental, care l-a îndemnat serios pe primarul Bârladului să spună oamenilor ADEVĂRUL. Cum de altfel o cerem și noi, prin artciolele noastre de ceva timp, dar e mai ușor să te lauzi, cu neadevăruri, decât să spui pe șleau oamenilor că sunt mințiți!

Dacă pe 27 iunie, primarul Boroș și-a pus consilierii de la Biroul de presă să ascundă adevărul despre stagnarea lucrărilor la VO a Bârladului, dar pe 13 iulie, la vizita de lucru guvernamentală, altfel s-au văzut “realizările”. Prezent pe teren pentru a vedea stadiul lucrărilor, Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor Sorin Mihai Grindeanu, a descris situația găsită pe pagina sa de Facebook, prezentând grava realitate! Se muncea cu 5 muncitori și trei șefi, plus 5 mașini! Atât!

Cătălin Ursoi “Spuneți oamenilor adevărul”!

“Astăzi am fost la Bârlad, unde la solicitarea primarului Dumitru Boroș (PNL) am efectuat o vizită de aproximativ două ore pe șantierul VO Bârlad. Este a treia vizită pe care o fac pe acest șantier în ultimele cinci luni de zile. Din păcate situația nu este deloc bună pe acest șantier, care are termen finalizare Decembrie 2023! O variantă ocolitoare de 11,281 km, care a avut ordin de începere a execuției în 06.08.2020 și care din August 2021 este într-o fază de stagnare. Astăzi erau pe șantier 5 muncitori și trei șefi, plus cinci camioane, un greder și două compactoare. La un moment dat, prin sosirea mea și a domnului primar, plus o persoană din Primărie și șoferul cred că am depășit numărul de muncitori care cofrau la un podeț. Am vizitat și noua groapă de împrumut din localitatea Perieni, care este la aproximativ 2 km de șantier și este organizată pentru a începe exploatarea în maxim 30 zile, după ce se finalizează cu toate avizele. Șeful de șantier m-a informat că această groapă de împrumut (a treia) va asigura tot materialul de umplutură pentru întreg aliniamentul variantei ocolitoare. La finalul vizitei, primarul Dumitru Boroș m-a întrebat cum să procedeze? Oamenii din Bârlad sunt disperați, mai ales de când cu acest trafic de camioane dinspre Ucraina, camioane care trec prin oraș. M-a întrebat chiar ce să spună în postarea pe care ar dori s-o facă pe Facebook. I-am răspuns: ADEVARUL! Mai avem o lună și jumătate de vară, cea mai bună perioadă pentru constructori, iar aici mai mult se stă, decât se lucrează. Sper ca cei din CNAIR să grăbească decizia în legătură cu antreprenorul și să vedem că se lucrează pe toată lungimea acestei centuri. Este de menționat că această investiție are finanțare integrală asigurată de Ministerul Transporturilor”, a ținut să menționize Cătălin Urtoi, consilierul ministrului transportului Sorin Grindeanu.

Boroș o ia iar pe câmpii!

Și, după sfatului consilierului ministerial, primarul Bârladului “coace” un răspuns fix așa cum știe el: o abureală! Iată ce apare pe pagina Primăriei Bârlad, pe Facebook: “Primarul Dumitru Boroș a primit, în cursul zilei de miercuri, 13 iulie, vizita lui Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, sosit la Bârlad pentru a verifica stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare. După o discuție care a avut loc la sediul Primăriei Bârlad, cei doi s-au deplasat pe șantier, acolo unde dialogul a continuat într-un cadru lărgit, cu inginerii constructori, printre care și reprezentantul antreprenorului.

Cătălin Urtoi a inspectat fiecare segment realizat până acum și a solicitat detalii tehnice și logistice, pentru a le comunica responsabililor de la Ministerul Transporturilor. <<În linii mari, a fost o discuție pur tehnică. Domnul Urtoi și-a notat toate constatările pe care le-a făcut ca specialist în construcții. Se pare că sunt câteva lucruri de remediat pe șantier, mai sunt chestiuni de reglat, dar ce e important pentru noi este că lucrările continuă. Nu în ritmul pe care ni-l dorim eu, împreună cu cetățenii Bârladului, dar sper că după această vizită, care este până la urmă un semn pozitiv, lucrurile vor evolua mai rapid. Cum nicio decizie legată de varianta ocolitoare nu stă în mâna Bârladului, nu ne rămâne decât să așteptăm măsuri menite să recupereze din decalajul apărut în timpul căt lucrările au fost blocate. Demersurile mele, ca primar, continuă. Repet: pentru mine nu va conta niciodată culoarea politică a celor care stau în spatele ușilor la care bat. Important este ca Bârladul să aibă varianta ocolitoare care ne va scăpa de povara traficului greu>>, a declarat primarul Dumitru Boroș. Adică, lucrurile sunt grave, dar nu țin de Bârlad, însă vigilentul primar Boroș, dă oamenilor, de doi bani speranță, anunțând că lucrurile se vor remedia. Când? Vorba bătrânilor noștri strămoși: “Joi țapule, joi”!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

 1. Care comunisti !?….,l.au facut militarii si muncitorii din fabrici si uzine.L.au facut pe gratis,ca sa se laude iubitul si ticalosul conducator,dupa care regreta niste dobitoci.
  Si cate vieti s.au pierdut !!!!

  • Bai Dekantor, pe lângă că ești prost mai ești și prost! Cap și minte în mai trebuie. Ia- pe Mitică și duceti-va unde a dus surdu roata și Mutu iapa! Adică pe pustiu!

 2. Care comunisti bai sulica.L.au facut militarii si muncitorii din fabrici si uzine.L.au facut pe gratis.Vai de capul lor in ce conditii mizerabile l.au facut.Si cate vieti s.au pierdut..
  Ca sa se laude in taran prost si criminal cu marile lui realizari.Lua.iai dracului de comunisti mizerabili !

 3. Doamne Dumnezeule,cata ura,cata invidie,cate si mai cate;au niste lichele fata de bravul primar,Boros.Si cat interes ca aceasta CO,atat de necesara,sa nu se faca la ternen.Am mai spus.o,o mai spun,tare mi e teama ca sleahta lui Tataru,cu EL in frunte,fac tot posibilul ca acest obiectiv,vital pt.Barlad,sa intarzie .cat mai mult.Toata lumea stie cata ura au PNL.istii din sleahta lui Tatsru fata de dnul Boros.De asta si de mai multe cred ceea ce spun.Cum se poate ca Tataru,consilier al premierului,Onofrei,pus de acelasi Tataru,mare prefect de judet.Cum se poate sa nu se implice deloc.1000%aceasta CO era gata anul asta daca dnul Boros era neam prost si accepta sa faca parte din gasca demolatoare care l a cocotat pe Florin Citu lider PNL.Dar cum putea dnul Boros sa fie inpotrva lui Ludocic Orban,cand el,L Orban ne.a aprobat finantarea acestei adevarate minunui pt.Barlad si localitatile linitrofe.Nu,dnul Boros,om cu principii,caracter,etc. nu a putut sa.l tradeze pe Orban asa cum a facut Tataru si ceilalti din sleahta tradatoare.Si de aici a inceput totul,inclusiv distrugerea celei mai puternice organizatii PNL din judet,Organizatia PNL Barlad.Realizati cine a ajuns presedinte la PNL BARLAD !???.Onofrei,Doamne Dumnezeule,Unde esti sa vezi si sa nu crezi,Nici TU !!!

 4. Doamne Dumnezeule,cata ura,cata invidie,cate si mai cate;au niste lichele fata de bravul primar,Boros.Si cat interes ca aceasta CO,atat de necesara,sa nu se faca la ternen.Am mai spus.o,o mai spun,tare mi e teama ca sleahta lui Tataru,cu EL in frunte,fac tot posibilul ca acest obiectiv,vital pt.Barlad,sa nu intarzie .cat mai mult.Toata lumea stie cata ura au PNL.istii din sleahta lui Tatsru fata de dnul Boros.De asta si de mai multe cred ceea ce spun.Cum se poate ca Tataru,consilier al premierului,Onofrei,pus de acelasi Tataru,mare prefect de judet.Cum se poate sa nu se implice deloc.1000%aceasta CO era gata anul asta daca dnul Boros era neam prost si accepta sa faca parte din gasca demolatoare care l a cocotat pe Florin Citu lider PNL.Dar cum putea dnul Boros sa fie inpotrva lui Ludocic Orban,cand el,L Orban ne.a aprobat finantarea acestei adevarate minunui pt.Barlad si localitatile linitrofe.Nu,dnul Boros,om cu principii,caracter,etc. nu a putut sa.l tradeze pe Orban asa cum a facut Tataru si ceilalti din sleahta tradatoare.Si de aici a inceput totul,inclusiv distrugerea celei mai puternice organizatii PNL din judet,Organizatia PNL Barlad.Realizati cine a ajuns presedinte la PNL BARLAD !???.Onofrei,Doamne Dumnezeule,Unde esti sa vezi si sa nu crezi,Nici TU !!!

 5. Asa se va lucra pentru ca Transmit (farmazon) a facut tot ce a putut sa fugareasca vechea firma pentru a pune ei mana pe lucrare , primarul nu are nici o vina directivele au venit de sus, au lasat drumul strategic pentru a pune mana pe VO, nu au oameni pentru ca nu platesc ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.