8 C
Vaslui
08-dec.-2022

S-a “rupt” campionatul! (foto)

- Advertisement -

HC Vaslui – Stiinta Bacãu 23-26

DIFICIL…Handbalistii Vasluiului si-au întrerupt seria pozitivã pe care au avut-o de la reluarea campionatului, cu o înfrângere în fata vicecampioanei de anul trecut. Vasluienii au cedat pe teren propriu, cu 23-26, în fata Stiintei Municipal Bacãu, la capãtul unui joc dominat aproape în totalitate de oaspeti. Gratie rezultatului de la Turda, echipa antrenatã de Leonard Bibirig se mentine pe locul opt si dupã etapa a XIX-a, la douã puncte avans de Potaissa.

Dupã ce runda precedentã au reusit sã se întoarcã cu toate punctele de la Timisoara, handbalistii vasluieni sperau sã repete rezultatul si pe teren propriu, cu echipa Bacãului. Numai cã socotelile din vestiar nu prea s-au potrivt cu cele de pe teren, oaspetii practicând un joc extrem de solid, care a dat sperante celor peste 1000 de vasluieni prezenti în salã doar în primele opt minute ale partidei. Atât a tinut avantajul vasluienilor pe tabela de marcaj. Condusi cu 5-2 în minutul 8, bãcãuanii reusesc egalarea douã minute mai târziu, iar pânã în minutul 20, cele douã formatii merg cap la cap, scor 10-10. Desprinderea oaspetilor s-a produs în minutul 21 (10-12) iar pânã la final, n-a mai fost cedatã. Ba mai mult, pânã la pauzã, handbalistii lui Mateo Garralda reusesc sã se distanteze la patru goluri (10-14), ceea ce a fãcut ca misiunea Vasluiului în partea a doua sã devinã aproape imposibilã. Avansul de patru goluri a fost mãrit la sapte de cãtre oaspeti în minutul 38, scor 13-20. Aici a fost momentul în care vasluienii au constientizat cã nu mai au nimic de pierdut si au mers “all-in” pe cartea atacului, fãrã succes însã, din cauza greselilor copilãresti fãcute la finalizare. Sapte bare, douã lovituri de la 7 m, un lob, si o “aerianã” ratate sunt cifrele care aratã cã elevii lui Bibirig au fost lipsiti de noroc în ofensivã. Pânã în minutul 50, acestia reusesc sã mai recupereze, pânã la 19-23, prea putin însã pentru a emite pretentii în fata unei echipe care anul trecut a terminat pe doi în Liga Nationalã. Cu jucãtori mult mai experimentati si mai proaspeti din punct de vedere fizic, Stiinta gestioneazã foarte bine finalul de meci, si reuseste sã-si adjudece taote cele trei puncte, scor final 23-26. În urma rezultatului, Vasluiul se mentine pe locul opt, datoritã remizei pe care CSM Bucuresti a scos-o pe terenul Turdei.

Claudiu Stan, cam bãdãran

Faptul cã publicul vasluian este fair-play a fost demonstrat si în meciul de sâmbãtã, cu Stiinta Municipal Bacãu, când l-a primit cu aplauze pe fostul jucãtor al Vasluiului, Claudiu Stan. Din pãcate, acesta nu prea a înteles gestul vasluienilor, iar din minutul 37 si pânã la final, actualul inter al Bacãului a jucat mai mult într-o piesã proastã de teatru decât pe terenul de handbal. Arãtând ostentativ cu degetul spre tabela de marcaj, faultându-si si înjurându-si grosolan adversarii, handbalistul a intrat rapid în vizorul spectatorilor, care, în ultimul sfert de orã l-au huiduit la fiecare atingere de minge.

Suporterii Bacãului au fãcut speculã cu bilete

Desi au anuntat cã vor veni în numãr de 40 la Vaslui, suporterii Bacãului au fost mai putini, în jur de 30. Pentru a nu rãmâne cu diferenta de bilete în mânã, acestia le-au scos la vânzare la jumãtatea pretului de la Case.

“Vasluiul joacã mai bine în deplasare”

TRIST…Antrenorul Vasluiului a pus înfrângerea de sâmbãtã pe seama oboselii pe care echipa sa a acumulat-o în aceste ultime sãptãmâni, dar si a lotului firav din punct de vedere numeric pe care îl are la dispozitie.

“Ne-am dorit foarte mult, dar am realizat putin. Trebuie sã fim realisti si sã admitem cã oboseala si-a spus cuvântul, stãm în 7-8 jucãtori. Diferenta s-a fãcut pe faza de atac, în conditiile în care noi am ratat foarte mult. A fost un moment important la 21-24 când am ratat trei situatii clare. Cred cã odatã cu acest meci s-a demonstrat faptul cã Vasluiul joacã mai bine în deplasare decât o face acasã. Pentru noi, fiecare etapã de-acum înainte este ca o finalã”. a declarat Leonard Bibirig, antrenorul Vasluiului. În tabãra oaspetilor, atmosfera a fost ceva mai destinsã dupã ce punctele câstigate sâmbãtã asigurã în proportii foarte mari prezenta bacãului în play-off. “A fost un meci foarte bun. Un meci greu, asa cum ne asteptam sã fie, jucat într-o salã plinã, cu suporteri de ambele pãrti, într-o atmosferã foarte plãcutã. Felicit adversarii pentru jocul prestat, dar cu atât mai mult îi felicit pe bãietii nostri, care au respectat ceea ce li s-a cerut si ceea ce am pregãtit pentru acest meci.” a declarat antrenorul secund al Bacãului, Sorin Bârzã.

Caseta meciului:

Marcatori HC Vaslui: Tutu-7 goluri, M. Bujor-5, Soare-4, S. Ignat-2, Rosu-2, G. Bujor-1, Cotinghiu-1, Bejenariu-1

Interventii portari: Pralea-8, Plesca-6

Evolutia scorului:Min5-3:2, min10-5:5, min15-7:7, min20-10:10, min25-10:14, min30-11:15, min35-13:18, min40-15:21, min45-17:23, min50-19:23, min55-21:24, min60-23:26

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.