spot_img
22.2 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

S-a aflat cine e misteriosul „bărbat din Somerton”, găsit mort pe plajă în Australia. Timp de 70 de ani s-a crezut că a fost spion rus

- Advertisement -

Identitatea „bărbatului din Somerton”, găsit mort pe o plajă din Australia în decembrie 1948, a fost stabilită după analiza ADN. Cazul a suscitat interesul public, de-a lungul timpului fiind vehiculate mai multe teorii referitoare la cine ar putea fi el, una dintre ele fiind că era spion rus.

În 1 decembrie 1948, pe o plajă din Australia a fost găsit cadavrul unui bărbat îmbrăcat într-un costum, cu cravată, care părea să aibă vârsta de 40 sau 50 de ani.

Pe guler avea o țigară fumată pe jumătate. În buzunar avea bilete de autobuz și de tren, gumă de mestecat, niște chibrituri, pieptăn și un pachet de țigări. Nu avea portofel, nu avea bani și nici act de identitate. Etichetele de pe costumul lui fuseseră tăiate, iar criminaliștii au bănuit că fusese otrăvit.

Dar câteva articole bizare găsite asupra lui au încurajat speculațiile. Avea cu el o o valiză, articole de îmbrăcăminte cu etichetele îndepărtate și scrieri incoerente despre care se crede că ar putea fi un cod. De asemenea, avea o bucată de hârtie ruptă pe care erau scrise cuvintele în farsi Tamam Shud („s-a terminat”, în traducere)…https://www.digi24.ro/stiri/externe/s-a-aflat-cine-e-misteriosul-barbat-din-somerton-gasit-mort-pe-plaja-in-australia-timp-de-70-de-ani-s-a-crezut-ca-a-fost-spion-rus-2027075

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.