spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

S-a aruncat de la fereastra spitalului

- Advertisement -

SINUCIDERE CIUDATÃ Un pacient internat la Spitalul de Urgentã „Eelna Beldiman” din Bârlad a fost gãsit mort, într-o baltã de sânge, în cursul noptii de sâmbãtã spre duminicã, la cîtiva metri de clãdirea unitãtii. Un coleg de salon care fusese la toaletã, a vãzut sâmbãtã, 4 septembrie, în jurul orelor 22.30 cã omul nu mai era în salon, geamul era deschis si papucii acestuia erau sub pat. A vãzut jos trupul colegului de salon si a alertat asistentele medicale si medicul de gardã. Cel mai probabil, pacientul s-a aruncat de la etajul trei al salonului unde era internat cu probleme oftalmologice, având glaucom total la un ochi iar celãlat ochi fiind si el bolnav. Se fac cercetãri pentru stabilirea exactã a cauzelor si împrejurãriii în care a survenit decesul.

Grigore Botoroga, de 78 de ani, din satul Borodesti, comuna Pochidia, era internat la Spitalul de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad, sectia Oftalmologie, din data de 3 septembrie, cu dioagnosticul „glaucom bilateral cu abolirea vederii la ochiul stâng si partial ochiul drept”. El se afla sâmbãtã, 4 septembrie, în jurul orelor 21.45, când asistenta de servicu a fãcut control, la Salonul 5, împreunã cu alti bolnavi. La orele 22.10 un pacient din salon a plecat la toaletã si când s-a întros Grigore Botoroga nu mai ea în salon, geamul fiind deschis. Potrivit medicului Viorel Petcu, directorul Spitalului de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad, bolnavul, fãrã nicio explicatie si fãrã a da mãcar de bãnuit cã ar putea face un asemenea gest, a sãrit în gol. Zgomotul a trezit pe unul dintre colegii de salon care, observând geamul deschis, s-a îndreptat spre el si, uitându-se în jos, l-a vãzut pe bãtrân cãzut pe rampa betonatã de la parterul spitalului. „Gestul la care a recurs bãtrânul a surprins pe medicii care îl aveau în îngrijire, în conditiile în care acesta a fost foarte vesel în cursul zilei de sâmbãtã, cu câteva ore înainte de a se sinucide. Medicul de gardã de la Sectia de Oftamologie, Florin Popa, a fost anuntat imediat de cãtre acel pacient care l-a vãzut pe bãtrân cãzut pe rampa betonatã, într-o baltã de sânge. În urma primelor verificãri, medicul Florin Popescu a constatat cã pacientul a deschis un geam, nefolosit deloc si care dãdea spre biserica din curtea spitalului, si s-a aruncat în gol, murind pe loc în urma impactului cu solul”, a declarat Viorel Petcu, managerul Spitalului de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad.

Politistii ancheteazã moartea pacientului

Sesizati la numãrul de urgentã 112 de cãtre asistenta medicalã de serviciu, politistii bârlãdeni au demarat o anchetã în acest caz pentru a stabili exact în ce conditii a murit bãrbatul de 78 de ani, asteptând rezultatul autopsiei. În cursul zilei de astãzi, medicul Florin Popa va înainta cãtre DSP Vaslui un raport amãnuntit în care va relata cum s-a petrecut incidentul, urmând ca acest raport sã stea la baza înstiintãrii Ministerului Sãnãtãtii despre acest caz. Familia lui Grigore Botoroga, care era un om gospodar, nefiind cunoscut cu probleme psihice, este în stare de soc, gestul bãrbatului fiind pus pe seama unei depresii datorate faptului cã acesta era aproape orb.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.