19.8 C
Vaslui
06-oct.-2022

S-a dat startul la sezonul concediilor si a spargerii de locuinte la Bârlad

- Advertisement -

ATENTIE LA CASELE DVS.! Odatã cu sezonul estival, când bârlãdenii sunt plecati în concedii sau se duc în diverse locuri de recreere în oras si împrejurimi, devin mai activi si spãrgãtorii de locuinte sau cei care furã din genti.

Vara, multi oameni pleacã în concediu, iar locuintele lor rãmân nesupravegheate. Acesta este momentul pe care îl asteaptã cei mai multi spãrgãtori. Cunoscând cum actioneazã acestia, cetãtenii pot evita asemenea „vizite” neplãcute în lipsa lor. Cei care nu pleacã în concedii sunt tinta hotilor atunci când merg la piscine sau locuri de agrement. La Bârlad, în ultima sãptãmânã, s-au reclamat furturile a mai multor telefoane, precum si un furt dintr-o locuintã de la parter, unde era lãsat geamul deschis pentru aerisire. “La o piscinã din Bârlad s-a furat un telefon mobil, dintr-o geantã închisã, un alt telefon mobil a fost furat dintr-un magazin, fiind identificatã autoarea din înregistrarea video, iar din locuinta spartã s-a furat un laptop, geamul fiind deschis, pentru aerisire. Este foarte important sã atentionãm populatia cã sezonul concediilor este cel mai preferat de hoti, pentru cã multi proprietari nu îsi asigurã locuintele când pleacã, iar hotii actioneazã în voie”, a precizat comisarul Marinicã Gãlcã, adjunctul comandantului Politiei Bârlad.

Atentie la “prietenii” copiilor!

Oamenii legii atrag atentia asupra altui tip de furt, numit de ei „prin împrietenire”. Este vorba despre fapte sãvârsite de tineri sau mai ales tinere, eleve de generalã sau liceu, care, vizitându-si colegi sau prieteni, observã (chiar fotografiazã uneori) locurile în care familiile respective tin bunurile de valoare, apoi furã cheia sau o copiazã si revin în lipsa proprietarului, sterpelind ce apucã. „În contextul actualei crize, nu este exclus ca, din toamnã, sã asistãm la o înmultire a spãrgãtorilor de apartamente. Noi suntem, însã, pregãtiti.”, sustine comisarul Marinicã Gâlcã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.