spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

S-a grãbit… spre moarte (FOTO)

- Advertisement -

A depãsit si a intrat în TIR

INCONSTIENTÃ Un tânãr în vârstã de 28 de ani si-a pierdut viata în urma unui grav accident rutier, petrecut pe DE 581, pe raza comunei Banca. Acesta, aflat la volanul Peugeot de culoare albã, s-a angajat în depãsirea unei coloane formate din circa patru autovehicule, desi vizibilitatea era redusã din cauza cetii, iar carosabilul era umed. Din sens opus venea un TIR al cãrui sofer nu a mai putut evita coliziunea. În urma impactului, Peugeot-ul a fost proiectat în fata altui autocamion, pe care abia îl depãsise. La fata locului s-au deplasat douã ambulante, politisti si un echipaj de descarcerare din cadrul Detasamentului de Pompieri Bârlad. Cadrele medicale au fãcut tot posibilul pentru a-i salva viata tânãrului, însã în zadar. Era cãsãtorit si avea o fetitã de câtiva anisori.

„A tâsnit ca un apucat din coloanã…”

Daniel Olaru, în vârstã de 28 de ani, abia plecase de acasã si se îndrepta spre locul de muncã (Banca cãtre Bârlad). Era singur în autoturism, un Peugeot de culoare albã. Dupã ce a intrat pe DE 581 s-a tinut o vreme în spatele unei coloane. Fãrã a tine cont de carosabilul umed si de ceata densã, Daniel Olaru a efectuat brusc manevra de depãsire a unui autocamion. A trecut de acesta însã nu a mai apucat sã depãseascã un alt autovehicul. Din sens opus venea un TIR, înmatriculat în judetul Constanta, al cãrui sofer a încercat din rãsputeri sã-l evite. Coliziunea a fost frontalã. „Nu pot sã-mi explic ce a fost în capul lui… Era în spatele coloanei. La un moment dat, a tâsnit ca un apucat… Am frânat instantaneu si am tras dreapta maxim. Între timp el aproape apucase sã depãseascã celãlalt TIR de pe sensul lui de mers. Probabil m-a vãzut târziu. A încercat sã frâneze însã masina lui a intrat în tangaj si nu a mai putut sã o controleze. L-am luat frontal… Din mine a fost proiectat în fata TIR-ului pe care încercase sã-l depãseascã. Si celãlalt sofer a încercat sã-l evite, trãgând dreapta, însã a fost prea din scurt. Pur si simplu a fost lovit de douã ori. Sunt sofer profesionist de ani de zile si nu m-am pierdut. Am fãcut tot posibilul sã evit impactul. Dacã nu pierdea controlul poate ar mai fi avut o sansã”, ne-a declarat soferul TIR-ului care venea din sensul opus. În urma apelului pe numãrul de urgentã 112 la fata locului au sosit în scurt timp douã ambulante, politisti si un echipaj de descarcerare din cadrul Detasamentului de Pompieri Bârlad. Victima a fost scoasã cu greu dinre fiarele contorsionate si preluatã de cadrele medicale. Acestea s-au strãduit din rãsputeri sã-i salveze viata mai bine de o orã, însã în zadar. „Ieri, la ora 10.06, în urma unui apel la numãrul unic de urgentã 112, politistii din cadrul Biroului Drumuri Nationale si Europene s-au deplasat la locul producerii unui accident de circulatie. Din primele cercetãri s-a stabilit cã Daniel O., din comuna Banca, în vârstã de 28 ani, conducea un autoturism pe DE 581, din directia Vaslui spre Bârlad, pe un sector de drum în aliniament, din afara localitãtii Banca. Desi carosabilul era umed, iar în zonã era ceatã densã, acesta a încercat sã depãseascã mai multe autovehicule, care circulau pe sensul sãu de mers. A intrat în coliziune frontalã cu un TIR care circula regulamentar din sens opus, desi conducãtorul acestuia, un bãrbat de 45 ani, din judetul Constanta, a încercat sã evite impactul, virând cãtre dreapta. Ulterior, autoturismul a fost proiectat într-un autotren înmatriculat în Republica Moldova, pe care tocmai îl depãsea”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. În urma testãrii alcoolscopice a celor doi conducãtori de TIR, rezultatele au fost negative.

„Era un bãiat cumsecade”

În timp ce cadrele medicale efectuau manevrele de resuscitare, în jurul ambulantei s-au strâns mai multi cetãteni din comuna Banca, care îl cunosteau pe tânãr. Cu sufletul la gurã asteptau o veste bunã. Nu a fost sã fie. „Era un bãiat bun, cumsecade… Ce o fi vrut sã facã, numai el stie. E cãsãtorit si are o fetitã de câtiva anisori. Acum va creste fãrã tatã…”, ne-a declarat un apropiat al victimei cu ochii în lacrimi. Un martor la eveniment, îngrozit de cele vãzute, ne-a spus: „Eu veneam în spatele TIR-ului de Constanta. De la Bârlad si pânã aici as fi putut sã depãsesc TIR-ul de zece ori, însã am preferat sã fiu prudent pe ceata asta. Am vãzut totul din spate. Soferul autocamionului din fata mea a frânat brusc si a tras dreapta si la câteva sutimi de secundã am vãzut Peugeot-ul aruncat dintr-o parte în alta, între cele douã TIR-uri. Ne-am dus repede sã vedem ce e cu victima. M-am pierdut… era un tânãr plin de sânge. Horcãia… Am sunat imediat la 112. Au fost cumplite acele momente pânã la venirea ambulantelor. Am fi vrut sã-l ajutãm din toatã inima, dar nu stiam ce sã facem. Nu o sã uit cât de curând acele imagini…”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.