S-a împlinit voia lui Buzatu: Turcu pleacã, iar în locul sãu vine loialul Braniste!

SCHIMBAT… Joaca de-a demisia a lui Cristian Turcu a ajuns la final. Acesta a renuntat atât la functia de cosilier judetean cât si la cea de consilier personal al vicepresedintelui CJ, Dan Marian. Locul sãu în Consiliul Judetean va fi luat de Sorin Braniste, un alt reprezentant al ALDE, cu o activitate stearsã în mandatul recent încheiat, dar care i-a fãcut toate poftele lui Buzatu. Gurile rele spun cã astfel s-a împlinit dorinta baronului PSD, de a-l avea consilier judetean în locul lui Turcu pe loialul Braniste. Însã cea mai arzãtoare dorintã a acestuia este ca de la Bucuresti, de la conducerea centralã a partidului, sã se cearã înlocuirea din functia de vicepresedinte al lui Dan Marian cu Emil Dorin. Un scenariu care este realizabil, mai ales cã Ponta a înghitit greu faptul cã Dan Marian l-a sfidat si a acceptat alianta cu PSD, fãrã sã cearã ambele posturi de viceprsedinte, asa cum se stabilise la centru.

Cinci zile! Atât a durat mandatul de consilier judetean al lui Cristian Turcu. Dupã ce lunea trecutã a depus jurãmântul, mâna dreaptã a lui Dan Marian a fost nevoitã sã renunte, vineri, la functie, ca urmare a scandalului mediatic în care a fost implicat. Acesta a devenit tinta ziarelor si televiziunilor din tarã dupã ce polii de putere din CJ i-au dat de lucru în comisia de specialitate privind protectia copilului. O numire cel putin scandaloasã, având în vedere cã în 2010, asa cum Vremea Nouã a scris în exclusivitate, Cristian Turcu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 3 ani de închisoare cu suspendare, dupã ce a racolat douã surori minore, pe care ulterior le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet din Vrancea, în scopul exploatãrii sexuale în Italia. Cristian Turcu a obtinut reabilitarea în urma condamnãrii pentru trafic de minore, în 2016, dupã ce a înaintat o solicitare în acest sens Tribunalului Vaslui. Dupã izbucnirea scandalului, Turcu s-a jucat mai multe zile de-a demisia, declarând ba cã renuntã la postul de consilier judetean, ba cã rãmâne. Pânã la urmã, acesta va pleca pe usa din dos a celei mai importante institutii judetene, locul sãu fiind luat de Sorin Braniste, consilier judetean în mandatul precedent, care nu s-a evidentiat cu nimic de-a lungul celor patru ani.

De ce a cedat Dan Marian atât de repede la insistentele lui Buzatu?

Cel care a fãcut presiune pe cei de la ALDE ca Turcu sã-si dea demisia a fost Dumitru Buzatu. Dacã initial Turcu a fost ferm si nu vroia sã demisioneze, cel care l-a convins a fost Dan Marian. Acesta a primit de la Bucuresti un avertisment, direct de la Ponta, care i-a explicat cã dacã Turcu nu-si dã demisia li se vor retrage sprijinul politic la amândoi. Iar Buzatu a apãsat cât a putut pe acest subiect. Ponta e destul de hotãrât, mai ales cã Dan Marian l-a mai înfruntat încã o datã, când i-a nesocotit ordinul de a conditiona alianta cu PSD, doar dacã obtine cele douã posturi de vicepresedinte. Ponta îl voia si pe Emil Dorin vicepresedinte,fiindcã era omul care i-a adus la Vaslui multe voturi. Dan Marian a scãpat de biciul sefului, fiindcã însusi Emil Dorin a votat pentru Ciprian Trifan – vicepresedinte si, culmea, votul sãu a fost cel decisiv. Acum lucrurile stau altfel. Ponta nu poate fi încã radical, fiindcã fuziunea nu s-a ncheiat, iar în CJ, consilierii lui Dan Marian sunt încã pe ALDE, unde el este presedinte în locul lui Olteanu. Cu venirea lui Braniste însã, lucrurile se complicã tare de tot, fiindcã Dan Marian pierde un vot important în majoritatea nou formatã cu PSD. Braniste este loial PSD-ului, lucru care se vede de patru ani cu ochiul liber. Deci, prin aceastã mutare, marele câstigãtor este Buzatu, care mai câstigã un consilier important când se socoteste majoritatea în CJ. Surprinzãtor este cã Dan Marian a cedat atât de usor. Probabil se teme cã va fi si el demis si joacã cum îi cântã Buzatu. Scenariul este unul oarecum asemãnãtor, când rolul de vicepresedinte, în trecut, era interpretat de Corneliu Bichinet, un om pe care Buzatu îl avea la degetul mic.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ