33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

S-a predat amplasamentul pentru demararea proiectului „Dotarea și extinderea Ambulatoriului de la Spitalul Bârlad”! (FOTO)

INVESTIȚIE… Lucrările la Ambulatoriul de la Spitalul Bârlad se ridică la peste 18 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

NOUTATE… A fost semnat procesul verbal de predare – primire a amplasamentului pe care urmează a se derula obiectivul de investiții „Modernizarea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”. Investiția are o valoare de peste 18 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Constructorul desemnat în urma licitației de achiziții a lucrărilor este Asocierea SC KATAR CONNEG SRL și GRUPPO GE.DI.

„Este unul dintre proiectele mari și esențiale pentru sistemul sanitar local. Modernizarea și dotarea Ambulatoriului de specialitate reprezintă un set complex de lucrări care, la final, vor asigura condiții optime pentru servicii medicale de calitate. Bârlădenii, și nu numai, vor fi principalii beneficiari!”, a declarat primarul Dumitru Boroș. Este adevărat că, importanța acordată sistemului sanitar de către actuala administrație a Bârladului este dovedită și de faptul că, numai în ultimii cinci ani, valoarea totală a fondurilor alocate, din bugetul local, Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” este de peste 12.000.000 lei, fiind cea mai mare sumă alocată vreodată acestei unități. Pentru acest an, din excedentul bugetar al anului anterior, de la bugetul local și dintr-un împrumut făcut, au mai fost alocați:

  • – 7, 28 milioane lei pentru Ambulatoriul de Specialitate;
  • – 3,5 milioane lei pentru Pavilionul Central al Spitalului „Elena Beldiman”;
  • – 2,5 milioane lei pentru Secția Pediatrie;

De asemenea, din bugetul anului trecut s-au mai rezervat alte 2 milioane de lei – dar se vor cheltui doar 1,5 milioane lei – pentru întocmirea documentației necesare construirii unui corp nou de clădire la Spitalul Municipal, care se adaugă la sumele de mai sus ca sprijin pentru sistemul sanitar local.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Doua chestiuni vreau sa inreb:
    1.Catre cine s-a predat amplasamentul si de catre cine ca in imagini sunt doar nasul Mitica, finul Cosmin, mimoza Anuta, Organel Iulica si cativa aplaudaci? Nici vorba de consultanti, proiectanti ori constructori! Deci actiune cu caracter electoral care sa contracareze tampenia de scrisoare in care premarele Mitica recunoaste ca pentru el e mai important sa finanteze gasca de analfabeti ai lui Vasilica decat spitalul care deserveste 200 de mii de oamneni.
    2. Ce cauta un membru al Senatului la Barlad in timul programului de lucru de la Parlament? Era trecut pe lista de absenti sau isi ia diurna de 260 lei/zi (cam cat alocatia unui copil) in timp ce participa la actiuni electorlale?

  2. Dragostea din tei (dintre ei)Boros(Pnl) și Feraru (Psd)….Va dezvolta municipiul Bârlad. ..O sa crească nivelul de trai mai ceva ca în Hawai 😕

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here