S-a rupt tripleta magicã

Sporting Lisabona – FC Vaslui 2-0

NU NE-A IESIT “PACIENCIA”… Vasluiul nu a mai strãlucit la Lisabona, însã rãmâne în cursa pentru primãvara europeanã, gratie egalului de la Zurich. Sporting se calificã cu nouã puncte, rãmânând ca Vasluiul sã lupte cu celelalte douã echipe, care au acumulat doar câte douã puncte.

FC Vaslui face un meci mediocru la Lisabona. Dacã “galben-verzii” au impresionat la Lazio fãcând pe cei de la UEFA sã titreze cã suntem surpriza competitiei, astãzi ne-am arãtat limitele. În primele 40 de minute, am arãtat cã puteam scoate un egal jucând de la egal la egal cu o echipã în care s-a investit masiv. Totusi, tripleta Wesley, Sânmãrtean si Adailton n-a functionat. Adailton obosit, Sânmãrtean neinspirat, iar Wesley prea nervos a fãcut ca atacurile Vasluiului sã fie mai mult formale, niciun sut pe poartã, niciun corner si nicio loviturã liberã periculoasã. Si când nimic nu-ti iese a mai venit si gestul lui Wesley inexplicabil. Eliminarea sa n-a afectat doar rezultatul acestui meci si pe viitoarele, în functie de câte etape de suspendare va primi. Dupã eliminarea lui Wesley, Hizo se precipitã si îl scoate pe Adailton. Astfel, acesta se astepta sã mãreascã viteza pe benzi si sã suplineascã lipsa Wesley. Vasile Buhãescu, cel care l-a înlocuit pe brazilian nu s-a ridicat nici el la nivelul asteptãrilor. Portughezii nu s-au chinuit, au marcat câte un gol în fiecare reprizã, prin Evaldo si Fernandez, arãtându-ne cã si apãrarea a fost varzã. Papp ca si în meciul cu Steaua s-a dovedit a fi total depãsit. Dupã 1-0, Hizo a decis sã înghete meciul gândindu-se, probabil, la faptul cã la acest scor, Vasluiul rãmânea pe locul doi, gratie golaverajului. La 2-0, face un gest la fel de inexplicabil ca cel al lui Wesley si scoate singurul vârf al Vasluiului, Yero Bello. Probabil vroia sã conserve acest 2-0 rusinos. A reusit. Statistica ne spune cã suntem singura echipã din grupele Europa League care nu a reusit un sut spre poartã! De retinut cã nici mãcar de o loviturã de la colt nu am beneficiat. Portughezilor le-a iesit aproape tot. S-au calificat în primãvara europeanã, au marcat când a trebuit, au fãcut spectacol si de ce nu, ne-au umilit. Ca o consolare, în a doua reprizã Bello reuseste un gol dintr-o pozitie clarã de ofsaid. A mai fost un moment în care “galben-verzii” puteau reveni, în minutul 44, dupã ce lusitanii au înscris, Gladstone centreazã, iar mingea ricoseazã în cotul lui Pereira. Nici de data aceasta sortii nu ne-au fost potrivnici. Cu un arbitru francez, “galben-verzii” nu puteau visa sã obtinã un penalty.

Clement Turpin ne-a refuzat un penalty si a tolerat cãderile teatrale ale agadelor

Brigadã pro-Portugalia

PIEDICI Singurul alibi de care “galben-verzii” se pot agãta îl reprezintã maniera de arbitraj a brigãzii din Franta. Centralul l-a eliminat pe Wesley, dar nu a observat cã în prealabil jucãtorul Vasluiului fusese lovit de un adversar. Tot Clement Turpin a trecut cu vederea un hent clar în careu, fãcut de un fundas portughez.

Portughezii au fost peste echipa antrenatã de Viorel Hizo aproape tot meciul si au profitat din plin de maniera de arbitraj a lui Clement Turpin. Centralul a trecut cu vederea simulãrile gazdelor si a penalizat aproape orice fault comis de vasluieni. Eliminarea lui Wesley este una fãrã dubii, dar trebuie precizat cã brazilianul a reactionat asa, dupã ce în urmã cu câteva secunde a fost lovit de un adversar. Imediat dupã asta, arbitrul francez nu a vãzut un hent în careu, fãcut de Pereira, la o centrare a lui Gladstone.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ