spot_imgspot_img
7.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

S-a spart conducta cu falsificatori de acte de identitate la frontiera Albita!

- Advertisement -

ZIUA SI FALSUL… Continuã sã “curgã” dinspre Republica Moldova, cetãteni moldoveni care sperã sã ajungã în UE cu acte false, de România. De pe 13 august si pânã pe 17 august s-au petrecut sase asemenea tentative, adicã ziua si infractorii. Politistii de frontierã din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Albita au descoperit pe 17 august asupra a doi cetãteni ai Republicii Moldova documente de identitate cu însemnele autoritãtilor din România, ce s-au dovedit a fi false.

Politistii de frontierã de la PTF Albita au înregistrat de la începutul lunii august 7 (sapte) infractiuni de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, prin încercarea de a intra în UE cu acte de identitate false. Sase cazuri din sapte au fost sãvârsite de la data de 13 august pânã pe 17 august, asta însemnând cã s-au înmultit serios falsurile la cãrtile de identitate în Republica Moldova! Ultimul caz s-a petrecut în data de 17 august, în jurul orelor 18.00 când, în Punctul de Trecere al Frontierei Albita – I.T.P.F. Iasi, s-au prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control pentru trecerea frontierei, doi bãrbati, cetãteni ai R. Moldova, în vârstã de 18, respectiv 19 ani.

“În baza analizei de risc pe linia documentelor de cãlãtorie

false sau falsificate, s-a efectuat un control amãnuntit asupra mijloacelor de transport si asupra persoanelor, colegii nostri descoperind, asupra celor doi bãrbati, cãrti de identitate cu însemnele autoritãtilor române, care aveau imprimatã fotografia persoanelor în cauzã. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, politistii de frontierã au efectuat verificãri suplimentare si au constatat cã acestea nu îndeplinesc conditiile de formã si fond ale unor documente autentice, fiind false. În ambele cauze se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.”, a precizat comisarul de politie Minodora Rãcnea, purtãtor de cuvânt al I.T.P.F. Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. dar cu cei care au facut vize .. pe mii de euro zeci de persone pe o camera 6×6 cind le spargeti conducta?
    Dar primarii care au salar… pe nr. mare de cetateni neexistenti decit pe liste cind le spargeti conductele /

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.