spot_img
17 C
Vaslui
27-iul.-2024
spot_img

S-au afișat rezultatele repartizării computerizate la licee. Iată unde s-au înregistrat cele mai mari medii

- Advertisement -

ADMITERE… Ministerul Educației a publicat rezultatele repartizării computerizate ale elevilor care intră la liceu în anul școlar 2023-2024. Potrivit portalului admitere.edu.ro, mediile de admitere au fost mai mici față de cele de anul trecut. La niciun liceu din județ ultima medie de admitere nu a fost peste 9, cea mai mare fiind 8,77 și, surprinzător, nu la specializările cele mai căutate, ci la Științe sociale – Liceul “Mihail Kogălniceanu” (n.r. – o clasă). Elevii cu cele mai mari medii s-au îndreptat către specializările Științe ale naturii și Matematică-Informatică, în timp ce elevii cu medii mai mici s-au dus la liceele tehnologice. Astfel, zeciștii din Vaslui au optat pentru la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, specializarea Științe ale naturii, respectiv Matematică-Informatică, în timp ce cei din Bârlad au optat pentru Colegiul Național “Gh. R. Codreanu”, specializarea Științe ale naturii.

La Liceul “Mihail Kogălniceanu” s-a înregistrat un contrast: specializarea Științe ale naturii a înregistrat cele mai mari, dar și cele mai mici medii de admitere în această unitate de învățământ – 7,20 ultima medie (n.r. – două clase de elevi).  La Colegiul Național “Gh. R. Codreanu”, ultima medie a fost 6,20 la specializarea Filologie (n.r. – o clasă), iar la Colegiul Național “Cuza Vodă” – 7,20 la Științe ale naturii (n.r. – trei locuri).

318 locuri rămase nerepartizate

În liceele tehnologice mediile de admitere au fost mai mici, ba chiar au rămas locuri libere. Cele mai multe sunt la Liceul “Ion Mincu”, unitate de învățământ care are locuri neocupate la șapte specializări – 20 locuri la Agricultură , 17 locuri la Construcții, instalații și lucrări publice, 12 locuri la Estetica și igiena corpului omenesc, 13 locuri la Industrie alimentară, 23 locuri la Mecanică, 12 locuri la Turism și alimentație și 1 loc la Științe sociale. La Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” a rămas o clasă și jumătate neocupată – 36 locuri la Agricultură și două locuri la Mecanică, iar la Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” Huși au rămas libere 71 locuri, adică 28 la specializarea Comerț, 23 la Industrie textilă și pielărie și 20 la Mecanică. În total, au rămas 318 locuri nerepartizate în județ.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Degeaba cei mai buni elevi au optat pentru clasa de SN de la LMK, ca liceul e praf la chimie. Cu exceptia profesoarei Gosav, care nu poate fi clonata la toate clasele. Sa nu aveti prea mari asteptari, cand cel mai bun liceu din judet, asa cum se autoproclama, atunci cand i se elibereaza o catedra accepta sa fie ocupata de un prof de gimnaziiu, a carui principala calitate este functia de inspector. Despre ce asteptari sa vorbim???
    Un profesor bun este acela care lucreaza cu toti elevii, nu acela care isi alege un varf-doua si restul Dumnezu cu mila. Un profesor bun ridica si un elev slab, si un elev bun. Iar pentru asta, sa ii multumiti profesoarei Gosav pentru ceea ce face la clase cu copii. Jos palaria, doamna! Nu este elegant sa dai nume, dar in cazul dv meritati toate aprecierile!

    Daca acceptati profesori mediocri la examene, stimabili directori de LMK, in mediocritate va ajunge liceul. Inca va mai bucurati de inertia elevilor buni care vin la voi, impinsi de parinti sau in virtutea traditiei.
    Am vazut comentariul complet lipsit de eleganta (sa nu spun altfel) al directorului LMK pe pagina de facebook a unei profesoare de la LER, care se bucura de reusita liceului ei din acest an, una remarcabila de altfel.
    Mi-a fost suficient sa citesc acel comentariu sa imi dau seama care este mentalitatea directorului LMK. Se imbata cu rezultatele olimpicilor. Intrebarea este, cat ajuta liceul acesti olimpici?? Ce faceti pentru ei, concret? Cu cateva flori (a se citi profesori), nu veti face primavara in scoala. Treziiti-va pana cand nu va fi prea tarziu…

  2. !!! „Zeciștii (wtf)… au optat pentru la Liceul…” !!! Și mai faceți mișto de perlele elevilor !
    Voi chiar nu aveți corector la acest ziar ?
    NB. Sigur o să se găsească un agramat care să susțină că „mai” se scrie „m-ai”, dar el, nefiind jurnalist, are circumstanțe atenuante!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.