spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

S-au aprins luminițele în centrul Vasluiului (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

START… Municipiul Vaslui a îmbrăcat haine de sărbătoare, joi seara, odată cu aprinderea iluminatul festiv din centrul orașului. Deși temperaturile sunt foarte scăzute, vasluienii au ieșit cu mic cu mare din case pentru a vedea bradul de Crăciun, dar și pentru a urmări repertoriul soliștilor care au urcat pe scena din Piața Civică. Aprinderea beculețelor s-a făcut imediat după lăsarea întunericului, fără însă ca momentul să fie anunțat la microfon, așa cum se obișnuiește. Mulți părinți se așteptau ca autoritățile locale să-i implice și pe copii în operațiunea de aprindere a bradului, pentru ca cei mici să se bucure de moment, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Sărbătorile de iarnă au început oficial în această seară la Vaslui, când au fost aprins luminițele de Crăciun. Momentul a avut loc în Piața Civică, acolo unde a fost organizat și un concert, al cărui cap de afiș a fost cunoscutul interpret de muzică populară, Ion Paladi. Aproximativ 1.000 de persoane au răspuns invitației autorităților locale de a lua parte la eveniment. Deși afară e un frig de îngheață pietrele, vasluienii prezenți în centru s-au încălzit imediat, cu ajutorul horelor pe care le-au încins chiar lângă statuia lui Ștefan cel Mare, unde dimineață autoritățile publice locale au depus zeci de coroane în memoria soldaților care și-au sacrificat viața în Primul Război Mondial, pentru reîntregirea neamului. În timp ce vasluienii jucau de tremurau plăcile de granit de sub ei, rând pe rând au început să se aprindă și luminițele, prima dată cele de pe clădirile din Piața Civică și stâlpii de pe bulevardul Ștefan cel Mare, ca într-un final să fie aprins și bradul de Crăciun. Toată această operațiune s-a făcut fără niciun fel de fast, fără nicio numărătoare descrescătoare, așa cum s-a procedat în anii precedenți. Cum era de așteptat, cei mai dezamăgiți au fost copiii, care veniseră în centru pentru „a pune umărul” la aprinderea iluminatului festiv. Dincolo de slaba organizare de care au dat dovadă autoritățile, trebuie apreciată munca celor care s-au ocupat în acest an de decorațiuni. Centrul municipiului Vaslui arată mai bine ca niciodată, încărcat cu foarte multe elemente de noutate, gata să ia ochii și celui mai aspru critic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Frumos brad….O brad frumos și luminos! Parca-i o sorcova! Pe copii nu i-au lăsat sa aprindă luminițele ca să se obișnuiască de mici sa nu pună mana pe întrerupătoare, sa facă economie,sa fie chibzuiți. Asa cum și primăria noastră este ! Da cu banii în brazi flocaiti și luminițe de prost gust …O par frumos va trebuie!

  2. Frig de crapa pietrele…în capul vostru de retarzi..
    Di undi sî vorbeasca ghiolbanul roș….jucau aaaa? Lasî cî vin facturile la gazzzz acusica pi 20….o sa joasi di frig narlanoii

  3. Sa aprinda cineva lumina si in cutiile craniene ale celor din Primaria Barlad, in frunte cu Idolul lui Nikanor, poate asa vad si ei dezastrul din oras! Dac nu vreti sa vedeti realitatea sa mergeti unde a dus surdu iapa si mutu roata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.