spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

S-au platit datoriile Spitalului de Urgenta Vaslui!

- Advertisement -

BANI Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate Vaslui a intrat în posesia fondurilor necesare achitãrii datoriilor spitalelor vasluiene, dar si a banilor si creditele de angajament pentru farmacii. Corneliu Mihalache, seful CJAS, spune cã, pe cale de consecintã, banii pentru plata datoriilor au fost virati în contul Spitalului Judetean Vaslui. De cealaltã parte, fratele sãu,Vasile Mihalachi, încã mai asteaptã o hârtie oficialã din partea unitãtii spitalicesti cum cã banii au fost virati în cont, dupã care, spune acesta, va organiza sedintã extraordinarã pentru preluarea spitalului

Cel mai probabil sedinta extraordinarã pentru preluarea spitalului va fi organizatã la începutul sãptãmânii viitoare. Pânã atunci, CJ Vaslui încã mai asteaptã hârtiile oficiale cã banii au fost virati în cont, iar unitatea spitaliceascã si-a plãtit datoriile pânã 30 iunie 2010. Numai dupã aceasta se va prelua spitalul. “de vorbe sunt sãtul! Vreau sã am pe birou hârtiile de la CJAS si de la spital cum cã situatia este în regulã iar datoriile au fost plãtite. Dupã aceasta, vom organiza, marti sau miercuri (7 sau 8 septembrie n.r.) sedintã pentru preluarea unitãtii”, spune Vasile Mihalachi, presedintele CJ. “Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate a primit peste 81 de miliarde de lei vechi pentru a plãti datoriile fãcute de spitalele vasluiene pânã la 30 iunie 2010. CJAS a virat deja banii cãtre spitale, bani care reprezintã suma datoriilor scadente la 30 iunie cãtre furnizorii de medicamente. De asemenea, CJAS a început sã achite cãtre furnizorii de medicamente cu si fãrã contributie personalã sumele rãmase neachitate, pentru care existã acoperire si pentru plãtile care vor avea ca termen lunile septembrie si octombrie. Cum medicamentele se plãtesc la 120 de zile, acesti bani acoperã cheltuielile fãcute de farmacii în lunile ianuarie si februarie. Aceasta înseamnã cã existã plafoane pentru acoperirea plãtii medicamentelor compensate si gratuite în farmaciile din judetul Vaslui”, spune, de cealltã parte, directorul Casei Judetene de Asigurãri de Sãnãtate Vaslui, Corneliu Mihalache.

“Nu sunt motive pentru ca spitalul sã nu fie preluat în administrare de cãtre Consiliul Judetean Vaslui”

În opinia lui Corneliu Mihalache, situatia preluãrii Spitalului judetean de Urgentã Vaslui este limpede. “Ca o opinie personalã, pot spune cã odatã achitate datoriile spitalului judetean de Urgentã Vaslui, nu sunt motive pentru ca acesta sã nu fie preluat în administrare de cãtre Consiliul Judetean Vaslui, pânã cel târziu la data de 10 septembrie”, a mai spus directorul CJAS Vaslui. Conform Metodologiei privind conditiile si modalitatea de stingere a obligatiilor de platã ale unitãtilor sanitare cu paturi înregistrate peste termenul de scadentã la data de 30 iunie 2010, aprobatã de MS, obligatiile de platã cuprind sumele datorate furnizorilor de medicamente, materiale sanitare, altor furnizori de bunuri si servicii achizitionate. Plata acestor obligatii se efectueazã din sumele aprobate în bugetul Ministerului Sãnãtãtii de la bugetul de stat, alocate prin transfer în bugetul Fondului national unic de asigurãri sociale de sãnãtate. Plata obligatiilor se realizeazã esalonat, într-o perioadã de 90 de zile, în limita prevederilor bugetare aprobate. Dacã datoriile au fost plãtite, asa cum au promis, sefii de la Consiliul Judetean Vaslui trebuie sã organizeze o sedintã de îndatã pentru preluarea spitalului. Aceasta se va organiza, cel mai probabil, la începutul sãptãmânii viitoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.