15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

S-au reîntâlnit dupã 30 de ani (foto)

- Advertisement -

Bucurie, emotie, melancolie si, pe final, sperantã – acestea au fost trãirile absolventilor din Promotia anului 1983 a Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negresti, atunci când s-au reîntâlnit dupã 30 de ani. Ajunsi la o vârstã respectabilã, cu familii, realizãri si o experientã solidã de viatã, unii cu o carierã de invidiat, pentru câteva ore, fostii liceeni au dat timpul înapoi. De la întâlnire nu au lipsit nici profesorii.

Cantina Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negresti a gãzduit petrecerea absolventilor promotiei 1983. Veniti din toate colturile tãrii, fostii liceeni au depãnat amintiri, le-au multumit profesorilor si au promis cã se vor revedea cât mai curând posibil. Multi dintre cei prezenti sunt oameni de succes, care prin muncã si dãruire au reusit sã ocupe functii înalte în diferite domenii de activitate, cum ar fi în Politie sau Armatã, dar si în mediul privat, dovadã cã Negrestiul a dat tãrii multi oameni de valoare. Nu a lipsit seful de promotie, Constantin Ispir, care în momentul de fatã conduce unul dintre cele mai mari branduri din tarã, compania Ciserom SA Sebes. Constantin Ispir a început sã lucreze în fabricã dupã absolvire, treptat reusind sã ajungã în fruntea societãtii care în prezent are aproximativ 350 de angajati. „Am mai încercat în urmã cu 10 ani sã organizez o întâlnire, dar din pãcate nu am reusit sã iau legãtura decât cu cei care locuiesc încã în Negresti. Anul acesta, în perioada sãrbãtorilor pascale, m-am întâlnit cu câtiva fosti colegi si am hotãrât sã mai facem o încercare. Ne-a venit destul de greu sã îi gãsim pe toti, mai ales fostele colege care si-au schimbat în urma cãsãtoriei numele. Din pãcate nu suntem în formulã completã, doi au decedat si, din motive de sãnãtate sau financiare, altii nu au putut veni. Timpul si-a pus amprenta asupra tuturor”, a declarat Cristian Petricã Ionescu, unul dintre organizatori, administratorul actual al Liceului „Nicolae Iorga”.

Profesorul Mircia Roman, decanul de vârstã

‘’În aceste momente mã încearcã sentimente deosebite. Sunt fericit sã vãd cã fostii mei elevi sunt oameni realizati, unii cu o mare putere de decizie. Si-au povestit realizãrile, multi sunt angajati în proiecte de anvergurã, în activitãti economice deosebite. Unul dintre ei, de la Sebes, conduce o fabricã, Ciserom. Am depãnat amintiri, cu totii sperã ca în continuare liceul sã rãmânã acelasi, cu oameni valorosi. Din pãcate, tinerii din ziua de azi nu mai sunt pregãtiti în domeniul profesional specific zonei, zootehnie, agriculturã, albinãrit, panificatie si altele, specializãri care existau la fostul Liceu Agricol si care, din nechibzuintã, a fost contopit cu Liceul <<Nicolae Iorga>>. Liceul Agricol fãcea meseriasi, trebuia dezvoltat, nu închis”, a spus Mircea Roman, profesor de matematicã, fost director al Liceului Agricol dar si al Liceului „Nicolae Iorga”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.