spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

S.O.S.! Dumestiul cautã medic pe OLX!

- Advertisement -

HELP… O altã comunã din Vaslui rãmâne fãrã medic. Este vorba de Dumesti, acolo unde doctorul Matei Vasile, angajat la Centrul de Medicinã Integrativã din localitate, si-a dat demisia. Motivul invocat este reprezentat de faptul cã nu mai poate face naveta zilnicã Vaslui-Dumesti. Potrivit acestuia, medicul titular-angajator, George Silvestrovici, refuzã sã-i desfacã contractul, desi a anuntat pe site-ul OLX cã postul este liber. Doctorul Matei amenintã cã, dacã nu se va proceda în acest sens, se va vedea nevoit sã se adreseze organelor penale abilitate.

Redãm în rândurile urmãtoare comunicarea pe care acesta a trimis-o Centrului de Medicinã Integrativã Dumesti: „în atentia domnului dr. Silvestrovici George, medic titular-angajator. Întrucât în ultimile 45 zile, nu am mai avut posibilitatea unui dialog direct, desi ati luat cunostintã de intentia mea de a demisiona din functia de medic -angajat la centrul medical pe care îl reprezentati, si întrucât de la începutul activitãtii mele aici, conditia a fost sã nu fac naveta Vaslui – Dumesti, zilnic, si cu toate cã ati luat notã de preavizul meu, scotînd postul ca fiind vacant (pe OLX), dumneavoastrã, împreunã cu sora dumneavoastrã (psiholog?) pe care ati delegat-o sã vã înlocuiascã pe perioada absentei dumneavoastrã din tarã, nu vreti sã îmi încheiati desfacerea contractului de muncã, de mai bine de douã luni, dumneavoastrã fiind angajat la o firmã cu activitãti forestiere (mai bãnoasã) în Suedia. Fatã de cele arãtate mai sus, vã somez ca în cel mai scurt timp, sã procedati la desfacerea contractului de muncã, începând cu data de 09 iunie 2017, datã de la care în mod unilateral mi-am încetat activitatea, în caz contrar mã vãd nevoit sã mã adresez organelor penale abilitate”.

Doctorul Matei a anuntat CJAS-ul cã se duce pânã acasã si se întoarce

Centrul de Medicinã Integrativã are contract cu Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate (CJAS). Contactat telefonic, presedintele CJAS Vaslui, Mihaela Chitariu, a spus doctorul Matei Gheorghe trebuie sã mai stea 15 zile în preaviz. „Domnul Matei ne-a înstiintat cã urmeazã sã plece pentru o scurtã perioadã de timp la el, în judetul Ialomita, si apoi se întoarce. A zis cã se duce sã-si aducã niste lucruri. Relatia noastrã contractualã este însã cu angajatorul, cu domnul doctor Silvestrovici. Ieri am vorbit cu dumnealui la telefon si mi-a spus cã domnul doctor Matei îsi dã demisia. Numai cã, potrivit contractului pe care cei doi îl au semnat, domnul doctor Matei mai trebuie sã stea 15 zile în preaviz. Noi nu putem sã închidem contractul cu un angajat fãrã acordul angajatorului”, a declarat Mihaela Chitariu, presedinte CJAS Vaslui.

George Silvestrovici – de la medic, la formator în tãierea lemnului

Medicul titular-angajator, George Silvestrovici, este plecat, în aceastã perioadã, în Suedia, acolo unde, potrivit unei postãri de pe pagina sa de Facebook, se ocupã cu formarea persoanelor în tãierea lemnului. Exact aceeasi situatia s-a întâmplat si în urmã cu doi ani la Gugesti. Sãtenii îl acuzau atunci cã nu-si fãcea treaba si cã venea la cabinet „mai rar ca o eclipsã de Soare”. „Pentru noi nu e nimic nou. Domnul doctor vine foarte rar. Angajeazã cu ziua tot felul de medici de ãstia, tineri, care vin si nu fac nimic. Doamna asistentã ce mai munceste, ne mai face o injectie, ne mai dã un tratament. Suntem nemultumiti pentru cã în satul nostru sunt foarte multi bolnavi, iar la cabinet se munceste foarte putin. Vin, îl deschid pe la 10-11, iar la 14:00 închid. Nu mai gãsesti pe nimeni. Stau si eu si mã întreb, dacã si atunci când încaseazã banii de la stat absenteazã. Cã de muncit la cabinetul ãsta, domnul doctor nu munceste”, ne-a declarat, în 2015, unul dintre asiguratii medicului Silvestrovici. În replicã, doctorul a declarat atunci cã din cauza politicului se ajunsese în acea situatie: „Am angajat medici specialisti din Iasi care zilnic fãceau naveta pentru a fi prezenti la cabinet. În fiecare zi, la cabinetul din Gugesti, medicii si-au îndeplinit sarcinile de serviciu. Însã când relatia de prietenie, de încredere între medic si pacient este stricatã de factorul politic, totul se destramã. Asa se întâmplã si acum (n.r. 2015)”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.