spot_img
spot_imgspot_img
11 C
Vaslui
18-mai-2024

Sãgeata lui Pepelea!

- Advertisement -

Cristinel Popa a gãsit cauza esecului în aceste alegeri!

RIDICOL Ieri, candidatul Cristinel Popa a avut o revelatie! Si-a dat seama care este cauza pentru care nu are deloc succes la electorat: o sãgeatã desenatã pe un afis electoral al contracandidatului sãu, Ioan Ciupilan, îl macinã de câteva zile! Sãgeata respectivã, crede el, are rolul de a sminti grav alegãtorii (sic!) si, ca atare, dacã nu se intervine imediat, legalitatea alegerilor este pusã… în pericol! Si nu este o glumã, ci chiar plângerea adresatã ieri, de Cristinel Popa, membrilor Biroului de Circumscriptie nr. 3 Husi.

Cristinel Popa s-a plâns ieri Biroului de Circumscriptie nr. 3 Husi, cã o sãgeatã, desenatã pe un afis electoral al contracandidatului Ioan Ciupilan, pune în pericol buna desfãsurare a alegerilor locale! Desenul cu pricina este fãcut… tendentios, crede Popa, pentru cã porneste de la dreptunghiul USL si ajunge pânã la dreptunghiul unde este scris numele lui Ioan Ciupilan. Au zâmbit pânã si membrii BEC atunci când au citit contestatia candidatului Popa, însã au verificat cu celeritate, absolut toate aspectele semnalate. Pânã seara au dat si verdictul: „Respinge ca neîntemeiatã plângerea formulatã de cãtre numitul Popa Cristinel, candidat la functia de primar din partea U.S.L. împotriva modalitãtii de desfãsurare a campaniei electorale de cãtre Ciupilan Ioan, candidat independent la functia de primar”, au precizat membrii BEC nr. 3 Husi.

Sãgeata otrãvitã, descoperitã de Cristinel Popa!

„Din continutul plângerii rezultã cã la mesajul din partea stângã a afisului numit „Cum votez candidatul independent – Ioan Ciupilan” este desenatã o sãgeatã care porneste din dreptunghiul Uniunii Social-Liberale, îndreptatã cãtre pozitia 4, respectiv candidatul independent Ioan Ciupilan si cã prin aceastã modalitate se creeazã o confuzie pentru alegãtori, iar imaginea U.S.L.-ului este grav afectatã”, au comunicat reprezentantii Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 3 Husi.

„Nu m-am speriat de 17 contestatii la licitatia pentru asfaltare, nu mã mai sperii eu cã domnul Popa contestã… desenele electorale”!

„Am înteles cã a fost o contestatie, dar nu stiu exact pentru ce aspecte. Am încredere cã membrii BEC vor verifica si vor decide. Domnul contracandidat este liber sã conteste tot ce-i trece prin cap, nu are cine sã-l opreascã. O sãgeatã, un afis, pe mine personal… Nu e o problemã. Am avut nu mai putin de 17 contestatii la licitatia pentru asfaltare si toate s-au dovedit nefondate, nu mã mai sperii eu acum cã domnul Popa contestã desenele electorale de pe afise! Sã fim seriosi! Eu am încredere în huseni. Ei vor merge la vot duminicã si vor lua decizia cea mai bunã”, a precizat primarul Ioan Ciupilan.

BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPTIE NR. 3 HUSI

HOTÃRÂRE NR. 17

Presedinte Nina Baltag

Loctiitor Antonela Pãlie

Membrii biroului electoral de circumscriptie: Armanu Ioan, Ciobotaru Gheorghe, Pãduraru Diana, Mocanu Marian, Ciomaga Oana Victoria si Bejan Irina

Având de solutionat plângerea formulatã de cãtre numitul Popa Cristinel, candidat din partea U.S.L. la functia de primar al municipiului Husi si înregistratã cu nr. 66 din 07.06.2012 si prin care se contestã modul de desfãsurare a campaniei electorale de cãtre candidatul independent Ciupilan Ioan pentru functia de primar al municipiului Husi.

Din continutul plângerii rezultã cã mesajul din partea stângã a afisului „Cum votez candidatul independent – Ioan Ciupilan” este desenatã o sãgeatã care porneste din dreptunghiul Uniunii Social Liberale, îndreptatã cãtre pozitia 4, respectiv candidatul independent Ioan Ciupilan si cã prin aceastã modalitate se creeazã o confuzie pentru alegãtori, iar imaginea U.S.L.-ului este grav afectatã.

Analizând plângerea formulatã membrii Biroului Electoral de Circumscriptie au apreciat cã aceasta urmeazã a fi respinsã întrucât nu sunt întrunite cerintele prevãzute de art. 77 al. (1) din Legea nr. 67/2004. Potrivit acestei dispozitii „birourile electorale de circumscriptie vegheazã la corecta desfãsurare a campaniei electorale în circumscriptia în care functioneazã, solutionând plângerile ce le sunt adresate cu privire la împiedicarea unui partid politic, aliantã politicã, aliantã electoralã ori candidat independent de a-si desfãsura campania electoralã în conditiile prevãzute de lege si cu respectarea deontologiei electorale”.

Analizând cele arãtate mai sus se constatã cã prin folosirea pliantului atasat plângerii Alianta U.S.L. nu este împiedicatã sã-si desfãsoare propria campaniei electorale.

Având în vedere prevederile art. 77 din Legea nr. 67/2004;

BEC nr. 3 Husi cu majoritate de voturi

HOTÃRÃSTE

Art.1 Respinge ca neîntemeiatã plângerea formulatã de cãtre numitul Popa Cristinel, candidat la functia de primar din partea U.S.L. împotriva modalitãtii de desfãsurare a campaniei electorale de cãtre Ciupilan Ioan, candidat independent la functia de primar.

Art.2 Câte o copie din prezenta Hotãrâre se va comunica persoanelor interesate.

Art.3 Hotârârea poate fi contestatã în termen de 48 de ore de la data afisãrii acesteia la sediul BEC nr. 3 Husi.

Art.4 O copie a hotãrârii va fi publicatã în presa localã si la sediul B.E.C. nr. 3 Husi.

Presedinte, Loctiitor,

NINA BALTAG ANTONELA PÃLIE

Membrii

Armanu Ioan

Ciubotaru Gheorghe

Pãduraru Diana

Mocanu Marian

Ciomaga Oana Victoria

Bejan Irina

07.06.2012

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

282 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.