Sala de Sport a Scolii „Episcop Iacov Antonivici” Bârlad a fost receptionatã! (FOTO, VIDEO)

ÎN SFÂRSIT…Sala de sport de la Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, începutã în septembrie 2012 si care trebuia sã fie gata în 10 luni, a fost receptionatã si predatã Primãriei din localitate. Circa 60 de miliarde de lei erau blocati în clãdirea care este functionalã din 2018, dar peste 1200 de copii din 37 de clase alcelei mai mari scoli gimnaziale din Bârlad, au fãcut ora de sport în clasã sau la o salã de sport de la un liceu aflat la circa 300 de metri depãrtare, pentru mofturile unor responsabili din CNI care au tergiversat cât au putut darea în folosintã a sãlii de sport! Urmeazã ca în câteva zile sã aibã loc inaugurarea acestei sãli, timp în care elevii scolii vor fi instruiti cum sã foloseascã salã de sport!

Ieri a avut loc receptia finalã a Sãlii de Sport de la Scoala „Episcop Iacov Antonovici”, receptie care a fost în sfârsit semnatã de toti „combatantii”: primar, constructor, reprezentant CNI si reprezentant ISU. Urmeazã ca în câteva zile, dupã ce se mai obtin câteva avize de la Bucuresti, sã fie datã în folosintã copiilor de la scoala respectivã, de cãtre Primãria si CLMB.

Reamintim cã lucrãrile de constructie la sala de sport de la Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” au început pe 12 septembrie 2016, iar termenul de executie era de zece luni? Însã din cauza faptului cã CNI a virat târziu banii în contul constructorului botosãnean, executia s-a întins pe mai bine de 24 de luni, fiind finalizatã pe 17 noiembrie 2018! În ceea ce priveste constructia obiectivului de investitii, trebuie spus cã a fost finantat prin Compania Nationalã de Investitii (CNI) cu 6 milioane de lei (cu TVA). Sala de sport are o suprafatã construitã de 1.405 mp, tribune cu 180 locuri, magazii pentru saltele si alte materiale necesare orelor de sport, grupuri sanitare, vestiare, dusuri, etc. Sala este dotatã cu tabela de marcaj electronicã performantã, porti pentru handbal si fotbal, cosuri pentru baschet si fileu pentru volei, astfel cã se pot practicã mai multe sporturi de echipã. Sala are sistem de sonorizare si detectoare de fum. Însã, chiar dacã sala este gata, receptia a fost amânatã de trei ori, în luna noiembrie a anului trecut, deoarece reprezentantii ISU Vaslui au avut obiectiuni, care acum au fost rezolvate.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ