Salariaţii vor putea cere despăgubiri dacă trebuie să lucreze în timpul liber. Ce prevede dreptul de a fi inaccesibil

La nivel european este în lucru un proiect de directivă ce prevede că salariații au dreptul de a fi inaccesibili în afara programului de lucru. E vorba despre situațiile în care sunt contactați pentru a lucra în timpul liber. În aceste condiţii, lucrătorii vor putea cere despăgubiri dacă angajatorii le vor încălca dreptul de a fi inaccesibili.

Salariaţii vor putea cere despăgubiri dacă trebuie să lucreze în timpul liber, aşa cum prevede proiectul de directivă privind dreptul salariaţilor la deconectare aflat în lucru la Comisia Europeană. După ce va fi adoptat la nivel european, actul va trebui transpus în legislaţia naţională de toate statele membre UE, adică inclusiv de România.

Dreptul de a se deconecta va însemna că salariații nu vor trebui să se implice în activități sau în comunicări legate de activitatea lor profesională, prin instrumente digitale, adică să răspundă la SMS-uri sau apeluri pe telefon sau la e-mail-uri pe laptop, în afara timpului de lucru, relatează Avocatnet.ro.Proiectul de directivă prevede că angajatorilor li se interzice să facă discriminări, să aplice un tratament nefavorabil sau să concedieze pe cineva pentru simplul fapt că și-a exercitat sau a încercat să-și exercite dreptul de a se deconecta. …https://www.romaniatv.net/salariatii-vor-putea-cere-despagubiri-daca-trebuie-sa-lucreze-in-timpul-liber-ce-prevede-dreptul-de-a-fi-inaccesibil_5349878.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ