Salariile bugetarilor, înghețate și în 2022

REFORMA LUI CÎȚU… Vasluienii care lucrează în sectorul public primesc o lovitură din partea Guvernului. Premierul Florin Cîțu a declarat că reforma în acest sector a început prin stoparea creșterii anvelopei salariale, măsură care ar urma să fie decisă și pentru anul viitor, dar mai are ca și componente digitalizarea și restructurarea companiilor de stat cu probleme.

“Este adevărat, și de aceea am luat aceste măsuri anul acesta, o măsură nepopulară de a menține anvelopa salarială la nivelul anului trecut, iar anvelopa salarială rămâne și anul viitor, crește foarte puțin, la același nivel. Reforma așa începe, prin stoparea creșterii anvelopei salariale și forțînd reforma în interiorul sistemului. Știu foarte bine ce spuneți, că e competiție neloială din partea statului. Și e nu numai pe salarizare, este și modul în care statul lucrează cu sectorul privat, în momentul în care statul controlează sectorul privat și așa mai departe, sunt multe probleme aici și de asta e nevoie și de transparentizare, dar și de un mod mai eficient al statului pe care-l vom face prin digitalizare. Eu nu cred că a schimba oameni, a pune un om nou pe un proiect pe care-l avem de ani de zile va rezolva problema. Nu, digitalizarea sau transformarea digitală a statului este cel mai obiectiv mod de a face un stat suplu, eficient, cu care să lucrezi ok”, a afirmat, joi, Florin Cîțu. Premierul a adăugat că “statul, așa cum e el, ne trage în jos, când vorbim de dinamică economică”. “Este o frână în dezvoltarea economiei, cu toate arieratele și cu toate problemele pe care le are. Și am început și veți vedea că anul acesta începem ușor. (…) Avem 30 de ani de socialism cu față umană, asta a fost problema României, de acolo ni se trage problema, de la Iliescu și de la proprietatea privată care e ‘un moft’, avem două probleme mari. Într-un stat în care piața își alege campionii, proprietatea privată e sfântă și de aici pornim și în direcția asta mergem, eu acolo vreau să ajung. Deci, campionii sunt aleși de piață, nu de stat”, a mai declarat Cîțu.
5 COMENTARII

  1. In sistemu bugetar ca peste tot de fapt in Romania, cei ce muncesc sunt platiti cel mai slab iar cei care taie frunze la caini iau salarii babane. Aici ma refer la administratia publica si deconcentrate unde 100% sunt slugi politice si nu stiu pe ce iau banii, mii de euro pe luna. Educatia,sanatatea, MAN si MAI ministere de importanta majora pentru tara sunt tratate cu dispret de autoritati din toate punctele de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ