12.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Salariile bugetarilor nu vor mai fi majorate

- Advertisement -

UN PAS ÎN SPATE… Guvernul a retras ordonanta de urgentã prin care salariile unor bugetari urmau sã creascã cu pânã la 50% începând din luna august, dupã ce Consiliul Economic si Social a decis cã mãsura ar fi discriminatorie. Drept urmare, toti bugetarii vor primi pânã la urmã o majorare de salarii, dar cu diferenta de un sfert pânã la grila din 2022.

La începutul lunii august, Ministerul Muncii a pus în dezbatere un proiect de ordonantã care majora din august salariile tuturor bugetarilor care nu se aflã în prezent pe grila din 2022 prevãzutã de lege, adicã la nivelul maxim salarial prevãzut de legea salarizãrii. Acestia urmau sã primeascã o diferentã de un sfert din cât le mai lipsea pânã la nivelul din 2022 al salarizãrii. Totodatã, proiectul venea cu noi majorãri salariale, tot din august, pentru angajatii din ministere si cei care lucrau cu fonduri europene, unele cresteri fiind de pânã la 50%, chiar din aceastã lunã. Executivul nu preciza care era impactul bugetar ale acestor cresteri salariale.

Iar Consiliul Economic si Social a decis cã mãsura ar fi discriminatorie, deoarece doar o parte din angajatii bugetari primesc aceste cresteri salariale de pânã la 50%. Si celelalte institutii care nu beneficiau de cresterea suplimentarã prin aceastã ordonantã ar fi depus de asemenea amendamente pentru a primi majorãri. Drept urmare, coalitia de guvernare a decis sã retragã ordonanta si sã le ofere tuturor angajatilor bugetari doar diferenta de un sfert pânã la grila din 2022. Reamintim cã majorãrile salariale pentru bugetari trebuiau sã intre în vigoare de la 1 iulie, însã Parlamentul a decis sã includã si parlamentarii si primarii printre beneficiarii cresterilor salariale. Drept urmare, legea a fost atacatã la Curtea Constitutionalã, unde încã nu a fost dezbãtutã. Acesta este motivul pentru care Guvernul venise cu o ordonantã de urgentã de majorare a lefurilor bugetarilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Spune-i si invatatoarei tale, care ti-a pus stiloul in mână, ca-i propui sa-i scada salariul, medicului, ala pârlit, care te-a tratat cand erai plod. Nu generalizez, dar ei au incercat. Ca ai iesit tu prost, e alta treaba.
    Dupa cum spuneam, sunt si bugetari de genul enumerat mai sus. Despre restul, politicieni, justitie, unii medici si alti boieri, e alta treaba. Aia traiesc pe alta lume.

    • tu stii ca un medic de familie in Romania are salar mai mare ca unu din Spania si nu face decat sa invarta hartii? tu stii ca sunt medici care stau noaptea prin spitale si doar dorm si cica au grija de pacienti? Tu stii ca infirmierii prin spitale freaca pula si pleaca acasa cu vreo 3-4 ore inainte sa termine programul si nimeni nu le zice nimic? Oare de ce Romania este tara cu cei mai multi analfabeti din EU, ca sunt invatatorii buni?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.