spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Salariile directorilor de școli, creșe și grădinițe ar putea crește cu 1.500 lei brut

- Advertisement -

BANI… Sunt șanse mari ca salariile directorilor de școli, creșe și grădinițe să crească. Comisia de învățământ a Camerei Deputaților a adoptat un amendament la Ordonanța de Urgență nr. 57/2023, potrivit căruia salariile acestora ar urma să fie majorate cu 1.500 lei brut/lună.

“În momentul de față, în sistem, directorii așteaptă un mesaj de la noi în care să putem să susținem că această problematică va fi rezolvată și că ne gândim la ei, cu atât mai mult cu cât luni, așa cum spuneți dumneavoastră, probabil cu fișa fiscală pe masă, a promis premierul aceste lucruri, că mă gândesc, fără o acoperire financiară, nu ar fi spus premierul că vor da bani dacă nu știa că vor fi bani. Și atunci eu cred că un aviz din partea noastră în comun, poate fi acest amendament al comisiei întregi, ca să dăm un mesaj de unitate către directori”, a spus vicepreședintele comisiei, deputatul UDMR, Szabo Odon. Proiectul urmează să fie avizat și în Comisia de Muncă, iar apoi va ajunge în plen, unde va fi supus votului. Inițiativa vine în contextul în care mulți directori de școli au început să-și dea demisia, nemultumiți de salariile pe care le primesc. În județul Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean a permis directorilor de școli să aibă ore suplimentare peste obligația de catedră, astfel încât să fie motivați salarial. „Înțeleg foarte bine dificultățile, am mare încredere însă că directorii vor înțelege că este o chestiune tranzitorie și îi rog să rămână în responsabilitățile pe care le exercită și acum, pentru că mă aștept ca în timp relativ scurt să avem o soluție. Știu că există și pe circuitul parlamentar o inițiativă legislativă menită tocmai să rezolve punctual această inechitate”, declara recent ministrul Educației, Ligia Deca.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Comisia aceasta cand va rezolva si problema asistentilor din invatamantul special ? Aacestia au ramas in afara legii salarizarii si au ajuns sa ia un salariu de mizerie,cu 1000 de lei mai putin decat infirmiera din aceeasi institutie! Este o mare aberatie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.