Salariu minim 2021: Cu cât se va majora salariul anul viitor? Ministerul Muncii analizează două scenarii de calcul

Salariul minim brut va crește și anul viitor – întrebarea este cu cât? Potrivit unui document remis redacției noastre, la Ministerul Muncii sunt analizate două scenarii de calcul pentru majorarea de anul viitor, care ar aduce salariul minim mai aproape de valoarea celui pentru studii superioare în vigoare anul acesta: ambele țin cont de inflație și de creșterea productivității muncii, niciunul însă de valoarea coșului de consum, așa cum prevede o lege publicată relativ recent.

Acest scenariu prezintă avantajul că asigură politicii salariului minim un caracter de sustenabilitate, generat de componenta de productivitate, pe lângă acela de menținere a puterii de cumpărare generat de componenta ratei inflației“, scrie în documentul de la Ministerul Muncii.

Cealaltă variantă de lucru are în vedere aceeași majorare în funcție de rata inflației și creșterea productivității, adică o majorare de 150 de lei, dar la care ar urma să se aplice anumiți indici de corecție, în funcție de dinamica creșterii economice: … https://avocatnet.ro/articol_56317/Salariu-minim-2021-Cu-cat-se-va-majora-salariul-anul-viitor-Ministerul-Muncii-analizeaz%C4%83-dou%C4%83-scenarii-de-calcul.html




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ