17.7 C
Vaslui
02-oct.-2022

Salariul prefectului Szekely, secret de stat!

- Advertisement -

Liniste, la Prefecturã se lucreazã!

CINE STIE?… La Prefectura Vaslui, salariul prefectului este secret de stat, atât de bine pãzit, încât nimeni nu poate spune nimic despre acest subiect. Desi are mai bine de un an de când a ajuns prefect la Vaslui, Levente Csaba Szekely nu a publicat nicio cifrã legatã de veniturile sale sau ale familiei, asa cum este normal. Asta, în conditiile în care toti functionarii Prefecturii, inclusiv conducerea, aveau obligatia sã depunã declaratiile de avere si interese pânã pe 15 iunie a.c. S-ar putea spune cã Szekely are ceva de ascuns, dacã nu-si face publice veniturile de prefect. Nici nu ar fi de mirare, câtã vreme circulã diverse variante despre implicarea prefectului în tot felul de afaceri imobiliare, inclusiv cu pãduri sau terenuri agricole.

Levente Szekely este bine instruit, când vine vorba de ascunderea unor informatii publice. Ultima ispravã a prefectului este legatã de publicarea veniturilor acestuia în calitate de prefect al judetului Vaslui, în 2010, informatii despre care orice cetãtean ar trebui sã ia cunostintã, printr-o simplã verificare a site-ului Prefecturii. Or, în timp ce subordonatii prefectului si-au trecut constiinciosi averile (mai mult sau mai putin impozante!), Szekely refuzã cu îndârjire sã-si facã publice veniturile, având propriile interese. Se spune despre prefect cã ar fi implicat în tot felul de afaceri imobiliare, inclusiv vânzãri-cumpãrãri de suprafete împãdurite sau terenuri agricole, ceea ce ar putea explica îndãrãtnicia sa în subiectul transparentei declaratiilor de venituri pe anul 2010.

Hulutã si sotia, venituri de 1 miliard de lei, anul trecut!

Traian Hulutã, omul de bazã al prefectului Szekely, cel care a fost tinut în Prefecturã din considerente de prietenie, desi postul de subprefect s-a desfiintat de anul trecut, a câstigat anul trecut, atentie!, peste 620 de milioane de lei vechi, cu o medie de peste 50 de milioane pe lunã. Împreunã cu sotia, fostul subprefect Hulutã a câstigat anul trecut în jur de 1 miliard de lei vechi, sumã la care se adaugã impozitele si taxele plãtite la stat.

Prefectul de Iasi a câstigat 850 de milioane, în 2010

Colegii de la econtext.ro au încercat sã facã un top al celor mai bine plãtiti prefecti din România. Conform celor de la Econtext, “prima concluzie este frapantã: prefectii sunt, în medie, mai bine plãtiti decât primarii, desi acestia sunt considerati autoritatea numãrul unu în fiecare judet”. Astfel, se constatã cã primarii câstigã în jur de 4.000 de lei pe lunã, în timp ce prefectii câstigã, în medie, circa 5.000 de lei. În schimb, primarii detin primul loc la cel mai ridicat salariu: Gheorghe Nichita, primarul Iasului, a încasat anul trecut o retributie lunarã de 8.422 lei (peste 84 milioane lei vechi). Pe prima pozitie în topul salariilor încasate de prefecti se aflã prefectul judetului Iasi, Dragomir-Sava Tomaseschi, care a primit anul trecut un salariu de 85.513 lei (855 milioane lei vechi), cu o medie de peste 71 milioane lei, lunar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.