Salofarm a „inventat” trusa cu produse de protecție Covid-19. Farmacia recomandă spray nazal sau suplimente pentru combaterea coronavirusului

Un lanț de farmacii băcăuane a inventat „trusa cu produse de protecție Covid 19”. Concret, clienții Salofarm primesc, atunci când fac cumpărături, un pliant prin care sunt informați despre măsurile de prevenție și protecție împotriva noului virus, dar li se recomandă și o trusă cu produse.

Printre acestea se numără masca chirurgicală, alcoolul sanitar sau gelul antibacterian, dar și produse pentru igienizarea aerului, un spray de protecție nazală, suplimente alimentare și vitaminele C și D. Pe lângă aceste produse, oamenii ar putea avea, suplimentar, și o trusă de urgență care să conțină paracetamol, ibuprofen, aspirină și antiseptice orale.

Dintre toate produsele aflate în trusa anti-Covid, doar masca, gelul antibacterian și alcoolul sanitar (pentru suprafețe) sunt printre produsele menționate în campaniile de prevenție ale Ministerului Sănătății, restul fiind doar…pentru propria liniște. Nu există nicio recomandare sau vreun studiu care să recunoscă eficiența spray-ului nazal, de exemplu, sau a aspirinei, însă cei de la Salofarm le-au recomandat vizibil pe pliant (foto).

În funcție de producătorii de la care provin aceste produse recomandate, o astfel de trusă poate depăși lejer 100 de lei, dacă ținem cont doar de scumpirea măștilor, alcoolului sanitar și gelului de mâini.

Reprezentanții lanțului de farmacii susțin că nu au alcătuit un kit pe care să îl vândă la un anumit preț, sunt doar recomandări generale. „Noi avem această informare de când a apărut epidemia. După cum vedeți nu sunt produse anume pe care le recomandăm, nu sunt promoții pe produse. Sunt doar informații generale”, ne-a comunicat administratorul lanțului de farmacii, Bogdan Palade. Acesta nu a explicat de ce Salofarm recomandă produse cum ar fi spray nazal sau suplimente alimentare și care este legătura lor cu combaterea COVID. …https://zdbc.ro/salofarm-a-inventat-trusa-cu-produse-de-protectie-covid-19/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ