18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Salvare spectaculoasã a fetitei înfometate din Solesti

- Advertisement -

SALVARE Fetita de 5 ani din Vaslui care, în urma cu douã luni, a ajuns în comã la spital cântãrind numai 5 kilograme si-a revenit spectaculos. În februarie a.c., o fetitã din comuna Solesti a ajuns la spitalul din Vaslui într-o stare foarte gravã, numai piele si os. Cântãrea doar 5 kilograme, nu vorbea si nu stãtea în picioare. Ar fi mâncat însã, fãrã oprire. Pusi în fata unui caz extrem de neglijentã si înfometare, medicii vasluieni au anuntat Politia si Protectia Copilului. Dupã ce, din ancheta socialã efectuatã de specialistii Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a reiesit cã toti cei sase minori erau permanent neglijati, s-a solicitat ordonantã presedintialã prin care pãrintii sã fie decãzuti din drepturi, iar copiii au fost scosi din familie.

Dupa ce a primit îngrijiri medicale la Iasi, fetita din Solesti a ajuns sã cântãreascã acum 9 kilograme si jumãtate, merge si chiar a început sã spunã primele cuvinte. Florentina a fost luatã din familie si internatã în stare gravã, dupa ce propria mama a înfometat-o, hrãnind-o doar cu ceai si pufuleti. Acum, spun medicii, are toate sansele sã ajungã la fel ca un copil de vârsta ei. Când a ajuns la spital, în Vaslui, Florentina arãta ca un bebelus, nu mergea, nu vorbea si nici nu stia cum aratã o jucãrie.

Pentru cã starea ei era extrem de gravã, a fost transferatã de la Vaslui la Iasi. Acolo, fiecare zi a fost o luptã, pe care medicii au dus-o pentru salvarea ei. Acum, desi Florentina aratã ca un copil de un an, si-a revenit vizibil. E o altã fetitã, dupã cum spun chiar cei care o au în grijã. Mãnâncã, întelege ce i se spune si chiar a scãpat de hemipareza care o tintuise la pat. Astãzi, micuta din Solesti e plinã de viatã si îi uimeste cu evolutia ei spectaculoasã pe medicii de la Spitalul de Pediatrie din Iasi, care o au în grijã. Gina Munteanu, asistenta sefã de la Spitalul de Pediatrie spune cã fetita a suferit o transformare miraculoasã: „Este incomparabil, când a venit era ca o legumã, nu se misca si uite acum cum a evoluat, danseazã, cântã, spune mama, spune tata”, declarã asistenta sefã. Dupa ce a trãit un cosmar acasã, Florentina este rãsfãtatã acum de toatã lumea. Primeste mereu cadouri de la angajatii clinicii, iar de Pasti una dintre asistente o sã o aducã în familia ei, sã simtã sãrbãtorile cu adevãrat.

Drama fetitei din Solesti, descoperitã în februarie

Florentina, fetita de numai 5 ani, a ajuns la Spitalul Judetean de Urgentã în stare foarte gravã în februarie a.c.. Cântãrea doar 5 kilograme si era în comã. A fost stabilizatã, iar medicii au încercat din rãsputeri sã o tinã în viatã. Copila a fost nu doar înfometatã, ci si neglijatã si, cel mai probabil, a fost si bruscatã, întrucât avea pe corp vânãtãi si escoriatii. „Fetita în vârstã de 4 ani si 7 luni a ajuns la noi în stare foarte gravã, în comã, cu numeroase escoriatii si echimoze, posibil post-traumatice. Ea cântãreste doar 5 kilograme, o greutate corespunzãtoare unui sugar în vârstã de câteva luni. Aceastã stare este consecinta unui dezechilibru nutritional îndelungat. Practic, a fost înfometatã si neglijatã. în prezent, este stabila, echilibrata hemodinamic, insa va urma o perioada lunga in care se va incerca recuperarea nutritionala si neuropsihica. Având în vedere starea fetiteii, probabil a fost neglijatã de foarte multã vreme”, a spus dr. Eliza Tighici, din cadrul Sectiei Pediatrie Vaslui, la momentul în care fetita a fost adusã la Spitalul Judetean. Mama a fost cea care a adus-o pe micutã la spital. „I-am dat sã mãnânce si a cãzut. A dat ochii peste cap sI a lesinat. M-am speriat si am adus-o la spital. Nu puteam rãmâne cu ea internatã pentru cã mai am cinci copii acasã. Ea s-a nãscut la 7 luni, a fost bolnavã mereu si desi mânca orice îi dãdeam, nu lua în greutate. Nu am bãtut-o, nu am schingiuit-o, i-am purtat de grijã, i-am dat fasole, cartofi, carne, ce am avut. Suntem sãraci! Ne descurcãm cum putem. Îmi iubesc copiii si nu vreau sã îi dau la stat. Cum i-am crescut pânã acum, asa pot sã am grijã de ei si de acum încolo. Ceilalti copii sunt grasi, aratã bine, dar Florentina e bolnavã. Nu am dus-o la medic pentru cã am sperat cã îsi revine, mi-a fost milã sã o dau de acasã”, a spus Camelia Bãlãnescu, mama fetitei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.