3.2 C
Vaslui
26-nov.-2022

Salvati economia judetului Vaslui! (foto)

- Advertisement -

Topul Firmelor 2011, cu diplomati, afaceristi si politicieni

SÃRBÃTOARE… Peste 300 de oameni de afaceri, reprezentanti ai institutiilor deconcentrate sau ai Camerelor de Comert din România si Republica Moldova au participat asearã la Topul Firmelor 2011, eveniment asteptat cu nerãbdare de mediul de afaceri judetean; un top în care am regãsit multi oameni de afaceri care au confirmat în ultimii 20 de ani, cum este fostul mare arbitru international Adrian Porumboiu, managerul grupului de firme Racova. Finantatorul FC Vaslui a avut un discurs fulminant la adresa institutiilor nationale, acuzând faptul cã nu sunt alãturi de firmele private. Unii oameni de afaceri, cazul lui Viorel Dumitrasc, s-au declarat multumiti de faptul cã primesc an de an trofee si premii de la Camera de Comert si Industrie, în timp ce oficialii din Cahul si Chisinãu au transmis mesajele lor de încurajare fatã de mediul de afaceri din judet.

A trecut editia a 19-a a Topului Firmelor, cu bunele si relele anului 2011. Oamenii de afaceri din judetul Vaslui, tot mai putini si mai slãbiti financiar de criza mondialã, s-au strãduit, anul trecut, sã pãstreze locurile de muncã ale celor care aduc bunãstare si profit firmelor. Cei care au rãmas pe piatã, firme mici, mijlocii sau mari, au speranta cã perioada de crizã va trece si sunt decisi sã nu cedeze. Acesta a fost mesajul transmis de presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui, Ionel Constantin, gazda actiunii, desfãsuratã în selecta locatie a restaurantului Classic. „Vã multumesc pentru cã existati si sustineti economia judetului Vaslui! Aducem multumiri, astãzi, celor care îsi plãtesc taxele si impozitele la timp. Important este cã multe firme se regãsesc si în Topul National al Firmelor, desi trecem printr-o crizã de neconceput acum doi-trei ani. Aducem si un omagiu miilor de firme care au rezistat si în special celor care s-au situat pe locurile I-X. Alãturi de noi au venit la acest top si persoane din administratia publicã localã, cum este cazul dlui prefect Radu Renga. Este pentru prima datã, dupã multi ani, când un prefect este alãturi de mediul de afaceri.”, a spus Constantin.

Gentiana Serbu este multumitã. Consulatul României de la Cahul are relatii apropiate de CCIA

Consulul general al României la Cahul, Gentiana Serbu, a tinut sã multumeascã oamenilor de afaceri din judetul Vaslui pentru prezenta lor în R. Moldova, la toate actiunile organizate în colaborare cu Camera de Comert de la Vaslui. „Se împlinesc doi ani de când am lansat parteneriatul nostru cu Camera de Comert, Industrie si Agriculturã de la Vaslui, timp în care am dus la bun sfârsit trei forumuri economice importante si am contribuit la înfiintarea Centrului bilateral de afaceri România-Republica Moldova. Încercãm sã avem rezultate în domeniul cooperãrii transfrontalierã, iar prezenta oamenilor de afaceri din judetul Vaslui a fãcut posibilã realizarea acestor evenimente.”, a spus consulul general de la Cahul. De altfel, raionul si orasul Cahul au adus toate oficialitãtile locale la acest eveniment, demonstrând cã relatiile de prietenie dintre judetul Vaslui si raionul Cahul sunt un exemplu de colaborare pe viitor între cele douã tãri vecine si prietene. Optimist, prefectul Radu Renga a multumit si el pentru eforturile depuse de mediul de afaceri local, despre care nu stie foarte multe lucruri. „Recunosc cã îi admir pe oamenii de afaceri, pentru cã sunt supravietuitori în aceste vremuri grele. Trebuie sã-i multumesc domnului presedinte Ionel Constantin pentru faptul cã a manifestat deschidere spre colaborare cu institutia pe care o conduc încã de când am venit în judetul Vaslui. Voi fi întotdeauna alãturi de dvs., cât îmi vor permite legile României. Vã felicit pentru cã tineti pe linia de plutire economia tãrii si veti scoate România din starea în care se aflã!”, a spus prefectul.

Adrian Porumboiu: „Dacã ar fi vorba de o firmã privatã, politicienii i-ar trage câteva ciomege în cap!”

Un discurs extrem de critic la adresa institutiilor de stat si a politicienilor a avut presedintele grupului de firme Racova, Adrian Porumboiu, cel care a primit placheta de excelentã pentru rezultatele obtinute de firmele Domniei sale în ultimii 20 de ani. „De câteva luni asistãm la un spectacol jalnic, când a fost vorba de o firmã de stat, al cãrei nume nu-l voi pomeni aici, toatã lumea a plâns pe umãrul acestei firme. Politicienii au plâns cu lacrimi de crocodil. Dacã ar fi fost vorba de o firmã privatã, cu un numãr egal sau mai mare de salariati, politicienii nu ar fi sãrit s-o ajute, ba chiar i-ar fi dat si câteva ciomege în cap. Firmele, mai mari, mijlocii sau medii plãtesc pentru greselile politicienilor! Constat cã, dupã 22 de ani, existã o anume vehementã fatã de investitorul privat, fatã de firmele private, un lucru pe care nu pot sã-l înteleg.”, a spus Porumboiu. Acesta a atras atentia municipalitãtii cã ar fi cazul sã se gândeascã la un nou stadion în Vaslui, asa cum existã în Piatra Neamt. „Echipa de fotbal din Vaslui este una dintre putinele din tarã care nu primesc bani de la primãrii, cum se întâmplã în multe alte locuri, unde primarii dau bani si pe fatã si pe spate. M-as bucura ca, din banii pe care-i plãtim la bugetul statului, sã se gândeascã cineva si la constructia unui stadion la nivelul cerintelor UEFA, la Vaslui. Drumurile la Piatra Neamt ne-au cam obosit pe toti.”, a fost declaratia plinã de tâlc a finantatorului FC Vaslui. Primarul Vasile Pavãl a zâmbit, stiind cã este vizat direct de declaratia cunoscutului om de afaceri.

Pavãl, primarul care cheltuie banii din impozite si taxe!

Ionel Constantin a tinut sã-i acorde o plachetã specialã unui om pentru care are o afinitate aparte, „un om pe care-l cunosc de peste 30 de ani si de care mã leagã o prietenie durabilã”. Primarul Vasile Pavãl, cãci el a fost persoana vizatã, a recunoscut cã face parte din „categoria celor care nu fac banii, ci îi cheltuie”. „Vã felicit pentru cã finantati primãria Vaslui, din impozitele si taxele pe care le plãtiti dvs. se pot face investitii în oras! În municipiul Vaslui sunt înregistrate 3.200 de institutii cu personalitate juridicã. Eu nu sunt un exemplu pentru dvs, pentru cã sunt cel care cheltuie taxele si impozitele pe care le plãtiti la primãrie. În 2011, s-au încasat taxele si impozite la nivelul a 12 milioane de lei. Mi-ati dat un cec în alb, în 2011, pentru a continua investitiile în oras si nu o sã vã fac de rusine.”, a spus Pavãl. La final, o plachetã specialã a fost acordatã si directorului DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Stefãnicã. „Vã multumesc pentru cã existati, cã plãtiti taxele si impozitele care fac viata a 20.000 de oameni din acest judet mai usoarã! Vorbim de copii, bãtrâni sau persoane cu handicap, care au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Vreau sã-i multumesc în mod special dlui Adrian Porumboiu pentru faptul cã, de cinci ani de zile, sustine cu tot ce este nevoie la Centrul de bãtrâni de la Husi, hrana si plata a tot ceea ce este nevoie acolo pentru bãtrâni. Este o sumã importantã, de peste 12 miliarde de lei vechi pe care Domnia sa a plãtit-o în cei cinci ani, fapt pentru care îi multumesc public.”, a spus directorul executiv al DGASPC Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.