31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Sancțiuni drastice pentru doi vasluieni care făceau transport ilegal de persoane

PRINȘI… Poliţiştii rutieri vasluieni au oprit, în trafic, două vehicule care efectuau, contracost, transport de persoane. Cu ocazia controlului documentelor, s-a constatat că cei doi conducători auto nu deţineau autorizaţie de transport, sau copie conformă după aceasta.

Șoferii au fost sancţionați contravențional, poliţiştii reţinându-le, totodată, plăcuţele şi certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor și dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a acestora, pe o perioadă de 6 luni. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, în ultimele 24 de ore, peste 40 de vehicule au fost verificate și peste 45 de persoane au fost legitimate. Prin această acțiunea, oamenii legii au urmărit creșterea gradului de disciplină rutieră dar și pentru depistarea și sancționarea persoanelor neautorizate care efectuează transport de persoane și marfă. „În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.800 de lei. Dintre acestea, 23 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), 7 pentru încălcări ale Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere (din care 2 au fost aplicate pentru persoane neautorizate care efectuează transport de persoane și 4 au fost aplicate pentru persoane neautorizate care efectuează transport de marfă) iar o sancțiune a fost aplicată pentru o abatere prevăzută de alte acte normative. De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere, retrase 3 certificate de înmatriculare și a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni. Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: depășirea limitei legale de viteză (3) iar certificatele de înmatriculare au fost retrase pentru transport ilegal de persoane (2) și alte abateri (1). În cazul celor două certificate retrase pentru transport ilegal de persoane, au fost reținute și plăcuțele cu numerele de înmatriculare și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor pentru o perioadă de 6 luni” a declarat Bogdan Gheorghiță, reprezentantul IPJ Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. cei din poza sint cosmunitariiiii……. al naibii pina mai ieri dadeau amenzi pentru nepurtarea corespunzatoare a mastii, acum controleaza propritarii de auto.. maiii Dar legea nu interzice sa transporti in masina proprietate personala prieteni neamuri , urgente, chiar daca platesc ceva … etc,
    Unde sint adevaratii politisti, pe cind in timpul serviciului vor purta uniforma de politist ,,,, PE LA 10.00 SEARA IN CENTRU .. E CA IN CODRU, TIPETE , INJURATURI ,, JICNIRI ETC… O SA VA TRIMITEM FILMARILE .
    Lasati oameni proprietarii de auto sa si foloseasca masina cum vrea si sa transporte pe cine vrea .

  2. Pe ala cu Renault Megane alb cu nr AMA care face transport ilegal de persoane contracost cand il săltați? Sa il puna cineva la munca nu sa care oameni la ocazie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here