Sancţiuni ridicole pentru medicii care au legat pacienţii de paturi fără acordul lor, la Sibiu. Anunţul făcut de autorităţi

S-au instituit sancţiuni ridicole la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Directorul de îngrijiri și medicul șef ATI al instituţiei au primit amenzi de 12.000 de lei, după dezvăluirile unui fost angajat, care spunea că pacienţii din ATI erau neglijaţi.

Sancţiuni ridicole pentru medicii care au legat pacienţii de paturi fără acordul lor, la Sibiu. Prefectura Sibiu anunță că imediat după apariția informațiilor a cerut o verificare din partea Direcției de Sănătate Publică Sibiu, iar luni a fost transmis raportul controlului efectuat.

S-au formulat „o serie de prescripții cu termene”:

– Procedura de contenție va fi actualizată conform prevederilor Legii nr. 487/2002 cu modificările și completările ulterioare, procedură de care va răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor.

– Întocmirea unei proceduri cu privire la trasabilitatea foii de observație și arhivarea acestora cu termene stabilite ( de la deces, de la externare, de la transfer, etc. până la arhivare) – termen de 7 zile – procedură de care răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor.

– Medicii primari și specialiști ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenți an I și II cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare, inclusiv să contraparafeze foile de observație – răspunde personalul cu atribuții.

– Foile de observație vor fi completate la zi cu precizarea corectă în timp a evoluției stării de sănătate a pacientului – răspunde medicul curant. …https://www.romaniatv.net/sanctiuni-ridicole-pentru-medicii-care-au-legat-pacientii-de-paturi-fara-acordul-lor-la-sibiu-anuntul-facut-de-autoritati_5347418.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ