-1.2 C
Vaslui
04-dec.-2021

Sanctiuni uriase pentru firma din Rosiesti, unde a murit tânãrul care a cãzut în siloz! (VIDEO)

AMENZI… Inspectorii de la ITM Vaslui au dat cinci sanctiuni în valoare totalã de 16.000 de lei în urma accidentului de muncã petrecut, la începutul sãptãmânii, pe 12 octombrie, la o firmã din Gara Rosiesti. Un tânãr de 24 de ani a cãzut în gol de la o înãltime de 15 metri, într-un siloz de cereale apartinând fabricii de nutreturi combinate din zonã.

Potrivit inspectorului ITM Vaslui Alin Mocanu, cu ocazia verificãrilor efectuate de inspectorii de muncã, s-au constatat mai multe deficiente, printre care utilizarea unui echipament de protectie împotriva cãderilor care era incomplet, neavând sistem de asigurare împotriva cãderilor în gol. De asemenea, lucrãtorii nu erau instruiti în mod corespunzãtor cu privire la echipamentele folosite, iar echipamentul respectiv ar fi trebuit folosit cu ocazia unor lucrãri de igienizare si nu la activitãti curente.

„Au fost aplicate cinci sanctiuni contraventionale în valoare de 16.000 de lei. Cauza exactã a producerii evenimentului va fi stabilitã la finalizarea cercetãrilor”, a precizat Alin Mocanu.

Vã reamintim cã un tânãr de 24 de ani a murit, luni, pe 11 octombrie, dupã ce a cãzut în gol de la o înãltime de aproximativ 15 metri, într-un siloz de cereale, iar motorul aflat în buza silozului a cãzut peste tânãrul muncitor. Totul s-a petrecut în jurul orelor 16.27, atunci fiind înregistrat apelul de urgentã la 112. La fata locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului ISU Vaslui care au intervenit cu douã autospeciale si echipaje specializate pentru cãutarea – salvarea tânãrului muncitor. Desi s-au deplasat si au actionat într-un timp scurt, victima a fost scoasã din siloz fãrã cunostintã, în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de cadrele medicale de pe ambulantã, a fost declarat decesul.

„În cauzã s-a întocmit dosar penal pentru neluarea mãsurilor legale de securitate si sãnãtate în muncã (pentru angajator – n.r.), nerespectarea mãsurilor legale de securitate si sãnãtate în muncã (pentru angajat – n.r.) si pentru ucidere din culpã”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here