8 C
Vaslui
08-dec.-2022

Şapte inculpaţi din dosarul Boldea rămân arestaţi. Avocata Bolboceanu, lăsată liberă

- Advertisement -

Cei şase arestaţi în cazul deputatului Mihail Boldea rămân încarceraţi, alături de aceştia fiind arestată şi Aurica Luchiniuc, singura persoană care va fi cercetată în libertate fiind avocata Mihaela Bolboceanu, potrivit deciziei luate marţi noapte de instanţa supremă.

Instanţa supremă a respins recursurile celor şase arestaţi în dosarul de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care a produs un prejudiciu de peste un milion de euro şi în care este acuzat şi deputatul Mihail Boldea.

Totodată, judecătorii au admis în parte recursul procurorilor DIICOT Galaţi şi au decis arestarea preventivă doar a fostului arbitru la Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc.

Instanţa a dispus ca avocata Mihaela Bolboceanu să fie cercetată în stare de libertate, aşa cum a dispus Curtea de Apel Galaţi. Decizia instanţei supreme este definitivă.

În 16 martie, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au admis propunerea DIICOT şi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a şase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr. De asemenea, fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc şi avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdicţie de a părăsi localitatea. Decizia a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În acest dosar, instanţa supremă a confirmat, marţi, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie pe numele deputatului Mihail Boldea, după ce acesta a fost adus în ţară.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.