Sapte izolati flãmânzi, supãrati pe primarul care-i ignorã si nu le rãspunde la telefon!

IGNORATI…Sapte membri ai unei familii din comuna Ciocani, printre care trei copii minori, fac foamea la domiciliu, dupã ce DSP Vaslui i-a bãgat în izolare, iar de la Primãrie nu le-a bãtut nimeni în poartã! Unul dintre ei, supãrat cã primarul nu le rãspunde la telefon, a contactat presa.

“Bunã ziua, suntem izolati la domiciliu de trei zile, suntem din comuna Ciocani, judetul Vaslui. Mi s-a  spus de cãtre cei de la DSP VASLUI sã iau legãtura cu cei de la Primãria Ciocani, însã de trei zile ne-au zis cã o sã ne ajute cu necesarul, dar din pãcate stãm în casã si asteptãm. Ce asteptãm, nici noi nu stim! Domnul primar al comunei Ciocani nici mãcar nu a venit sã stea de vorbã cu noi. Am sunat de nenumãrate ori la domnul primar Cãlin Gheorghe, dar nu ne-a rãspuns! Tatãl meu a trimis chiar si mesaj pe ambele lui telefoane! Nu a dat niciun semn si am apelat la dumneavoastrã, sã luati legãtura cu acesta”, a spus supãrat cel izolat. Cei izolati la domiciliu au vârste între 41 de ani si 6 ani. Ca urmare a celor sesizate, l-am contactat pe Gheorghe Cãlin, primarul din Ciocani, care initial nu a rãspuns la telefon. Dupã câteva minute, acesta a sunat înapoi si, foarte iritat de context, a tinut sã precizeze cât se poate de hotãrât, faptul cã “nu stie de frica presei”. Cum nici presa nu stie de frica vreunui primar, cu atât mai mult de Gheorghe Cãlin, i-am solicitat un punct de vedere si un rãspuns la întrebarea „De ce nu le duceti oamenilor cele necesare?”.”Nu înteleg de ce au sunat la presã si nu m-au sunat pe mine! Eu am asistent comunitar la primãrie si stie ce are de fãcut! Pe mine nu mã intereseazã presa, nu stiu de frica ei! O sã trec eu mâine pe la ei! Stiu despre cine este vorba!”, a spus primarul Cãlin Gheorghe, destul de iritat cã a fost contactat de presa localã.

Asadar, primarul Cãlin Gheorghe si-a luat angajamentul ca mâine sã le ducã celor izolati la domiciliul cele necesare, asa cum cere legea. Ce vor mânca oamenii însã pânã mâine, rãmâne o problemã asupra cãreia primarul Cãlin Gheorghe a pãstrat misterul!

Cum sunt sprijinite persoanele aflate în autoizolare?

Persoanele aflate în autoizolare pot fi ajutate în aprovizionarea cu apã si alimente de cãtre rude si/sau prieteni. Dacã este necesar, persoanele aflate în autoizolare pot solicita sprijinul Comitetelor judetene pentru situatii de urgentã si autoritãtilor locale pentru aprovizionare cu alimente, apã, mãsti de protectie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ