Şapte poliţişti, între care un expert criminalist, au anchetat două zile cum a ajuns ca un căţel să aibă înfiptă o tijă metalică în gură. La ce concluzie au ajuns

Căţelul a ajuns în grija unei asociaţii de protecţie a animalelor, din judeţul Suceava. Reprezentanţii asociaţiei au seszat Poliţia când au văzut patrupedul cu tija metalică înfiptă în gură, suspectând că animalul a fost victima unui psihopat, care l-a chinuit.
Un medic veterinar a efectuat o intervenţie chirurgicală în regim de urgenţă, fiind extrasă tija metalică şi toaletate rănile căţelului.  Fotografiile făcute de reprezentanţii Asociaţiei „Casa lui Patrocle”, din judeţul Suceava, înainte de operaţie, sunt şocante.  Poliţiştii au dechis un dosar penal pentru că exista suspiciunea de comiterea infracţiunii de „rănirea sau schingiuirea animalului”. Tija extrasă a fost analizată de poliţiştii criminalişti, după verificări în teren fiind identificate elemente metalice similare în gardul unei proprietăţi de pe raza comunei Udeşti, în proximitatea zonei unde a fost găsit căţelul. Poliţiştii au efectuat comparaţii şi au derulat activităţi de cercetare la faţa locului, constatându-se că în cursul zilei de ieri căţelul a încercat să pătrundă în curtea imobilului printre ornamentele metalice din gardul împrejmuitor, moment în care a rămas blocat. Ulterior, încercând să se elibereze şi-a agravat starea, un ornament metalic perforându-i cavitatea bucală. La un moment dat, proprietarul casei, un bărbat de 74 de ani a văzut animalul şi a încercat să îl elibereze, tăind cu o daltă şi un flex ornamentul metalic al gardului. În momentul eliberării animalul a fugit fiind pierdut din aria vizuală a bărbatului de 74 de ani.  O echipă de poliţişti s-a deplasat ulterior şi la cabinetul veterinar din municipiul Suceava, medicul veterinar confirmând mecanismul de producere a leziunilor şi excluzând pobilitatea producerii unei mutilări intenţionate urmare a unei acţiuni ilicite umane. „Poliţiştii au preluat pe lângă declaraţia medicului specialist veterinar şi veştile bune cu privire la starea căţelului: acesta a fost salvat şi evoluţia stării de sănătate este foarte bună, urmând să mai rămână câteva zile la clinica veterinară. Cocluziile au fost prezentate şi procurorului de caz. Încă o dată s-a demonstrat că munca în echipă, comunicarea permanentă şi parteneriatul instituţional şi social dau roade şi funcţionează. În mai puţin de 48 de ore poliţişti, voluntari, medici au reuşit să salveze un suflet şi să îşi probeze profesionalismul prin lămurirea unei situaţii de puternic impact social şi emoţional”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava. În soluţionarea acestui dosar au lucrat 7 poliţişti, între care un expert criminalist.

Citeste mai mult: adev.ro/qhvibi
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ